Wpis z mikrobloga

@ColdMary6100: Jestem teraz w Toskanii i widoki sa calkiem niezle, chociaz w tym tygodniu sporo pada. A tak poza tym to Wlochy sa stare i neizadbane. A wszedzie jest wszechobecny syf. Chociaz temperatura faktycznie calkiem znosna.
  • Odpowiedz
@ColdMary6100: Nie jestem zwolennikiem robienia zdjec, wspomnienia przechowuje w glowie :P Moge Ci wrzucic ulice, na ktorej aktualnie jestem w hostelu w Livorno ale to generalnie slabo wyglada i nie chce Ci psuc wyobrazenia o Wloszech ;)
  • Odpowiedz
@ColdMary6100: Tu nie chodzi o wady tylko o to, co kto czego szuka :) Jak pojedziesz z takim nastwieniem jak masz teraz i takie zdjecia jak wyzej wywoluja u Ciebie duze emocje to na bank Ci sie spodoba :)
  • Odpowiedz
@kuba560x: Napisz moze jasno o co Ci chodzi ? EDIT: no dobra, juz wiem. Myslalem, ze chcesz mi wytknac blad "toskanii", a to Ty popelniles blad :D I przez to nieporozumienie ;) Jestem w Toskanii w robocie :P
  • Odpowiedz
@ColdMary6100: Nie polecam, byłem 2 tygodnie na wyprawie rowerowej. Dostać się do neta nigdzie nie idzie, namiot też ciężko rozbić bo wszędzie myśliwi strzelają i nagonki są (średnie uczucie być budzonym w nocy przez gromade psów myśliwskich). W miastach bród, a w nocy taka np. Piza zamienia się w chlew. Takiej toskanii co pokazałaś na zdjęciu widziałem niewiele, mimo że tak jak pisałem cały czas byłem w terenie i zjechałem
  • Odpowiedz
@Qler: Przede wszystkim wygodne buty :-) Pamiątki kupować u ciapatych, bo taniej. Jednocześnie jak proponują ci zrobienie zdjęcia twoim telefonem to odmawiaj, s-------i ci taki raz, dwa. Jeżeli jedziesz do Pizy, to na jej zwiedzanie przeznacz jeden dzień - w zupełności wystarczy. Polecam serdecznie udać się na malownicze wybrzeże Cinque Terre (godzina drogi pociągiem z Pizy), pięknie tam jest, malowniczo. Jedyny minus to tłok w pociągu (począwszy od La Spezi).
  • Odpowiedz