Aktywne Wpisy
zbyszko17 +179
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
aegypius +240
Czy ten naród już totalnie zdziczał i pozbył się jakichkolwiek przejawów człowieczeństwa i rozumu?
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek
1) Błędy. Uparcie przez połowę słownika zamiast ñ pisano ń. Czasem opuszcza się jakąś niewygodną literkę lub w ogóle podpisuje się co innego.
2) Zdjęcia: Wkurza mnie niesamowicie gdy na zdjęciach widać pikselozę a tam jest z 5-10% takich zdjęć. Nie mam pojęcia skąd brano ilustracje ale naprawdę czasem ciężko rozpoznać co jest na fotografii.
3) Dobór słówek. Podobno słownik zawiera 6 tysięcy niezbędnych słówek. Ale czy do takich słów zaliczymy:
- skrzynka uciosowa
- wyrzynarka
- rozwiertak
- okryć mierzwą
- śruta pszenna
- koryntka
- morlesz
#hiszpanski #januszehiszpanskiego
En cuanto al idioma, me gustaría muchísimo hablar contigo, @Famina, kanzi y otros. Espero que podamos hacerlo pronto. :)
23,63 no es tan mucho. Sin embargo, internet es mas util que diccionarios que contienen errores y palabras muy inutiles.
Yo llevo un ano aprendiendo espanol y no tengo nadie cual con podria hablar o escribir. Pero no te preocupes, en cuanto la gente aqui este lista, vamos a continuar nuestra grupa de conversaciones en Team Speak. Saludos.
@Praktisch: tak się zastanawiam, czy nie lepszy byłby słownik hiszpańsko-hiszpański? Obrazków w nauce czasem się używa po to, żeby nie tłumaczyć na język ojczysty. Początkujący by się opierał na obrazkach, a ktoś bardziej zaawansowany na definicjach.