Wpis z mikrobloga

Jakoś 3 dni temu zapytałem czy przejście z #android m8 z Romem gpl na #ios iPhone 5s to krok w tył w rozwoju. Dziś po jednym dniu obcowania z 5s em stwierdzam że tak. M8 miażdży go pod każdym względem .
  • 27
  • Odpowiedz
@chuckmls: Problemów jest więcej. Pamiętaj, by nigdy nie ufać Appleowcom, ani w kwestii iPhone, ani w kwestii iPad, ani w kwestii Macbooków (itd.)

Każdą informację od nich sprawdzaj w wielu źródłach, bo się okazuje, że często przeinaczają fakty, a nawet kłamią w żywe oczy. (to ostatnie to raczej rzadkość, ale zdarza się).

Oczywiście każda grupa ma takie patologie. Ale podstawową rzeczą jest - weryfikować wszystko. Ludzie często z powodu chorych
  • Odpowiedz
@chuckmls: Każda platforma ma taką bojowke i swoje mity na temat telefonu.
Ios ma mit nielagowania i tego ze nie tracą na wartości. Prawda jest taka że tracą równie szybko na wartości co inne a stare modele juz nie domagają i laguja w opór.
Android ma mit lagozaura chociaż to jest taka pół prawda. Bo jeśli kupisz telefon za 300zl który ma 4 lata to nie należy oczekiwać cudów ale
  • Odpowiedz
@chuckmls: potwierdza się że 1. Opinie z netu są nic nie warte, 2. Należy wszystko przetestować samemu. Mam iphona andka i wp i każdy ma swoje wady i zalety. A M8 dlaczego zmieniłeś? Wolno chodził?
  • Odpowiedz
@chuckmls: i #!$%@? ale odblokowywales bootloader żeby wgrać custom rom, a rom jest zmodyfikowany u podstawy czyli prawie jak byś miał roota wgrał pare tweaków i go potem usunął, bo w końcu ktoś ugotował rom za ciebie. Na ajfonie nie wgrasz gotowca tylko musisz pomęczyć sie sam z wgrywaniem tweaków wiec do roboty.
  • Odpowiedz
@chuckmls: #!$%@? i tak nie wierze ze to nie laguje XD miałem note 4, 5, lg G3 potem nexus 6 i zawsze ale to zawsze android lagował XD wiadomo ze nie co 5 sek, ale np przeglądałem cos w necie trafiła sie jakaś stronka www i już mulił mulił mulił, chciałem ściągnąć pasek powiadomień zamiast 60fps dostawałem 3 klatki na sekundę XD
  • Odpowiedz