Wpis z mikrobloga

Mirki pomocy. Zrobiłem sobie dodatkowe gniazda zapalniczki w mondeo mk3. Jedno idzie bezpośrednio z akumulatora i po drodze jest jeszcze bezpiecznik 2 ampery. Drugie jest poprowadzone z oryginalnej zapalniczki i tez jest bezpiecznik 2 ampery. Tylko żadne nie działa, oprócz oryginalnej zapalniczki. Prąd na 100% dochodzi, gniazda też są sprawne. Gdzie szukać źródła problemu?

#samochod #ford #mondeo #mk3 #elektryka
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ksiak: Połączenia są ok. Prąd dochodzi do zapalniczek, bezpiecznika nie wywala. Tylko jak podłączam ładowarkę do telefonu czy kamerkę to nie działa. Spróbuje z większym bezpiecznikiem możne to coś da.
  • Odpowiedz
@ksiak: Właśnie nie bo wcześniej jak było podłączone to działało i w gnieździe też jest prąd. Nawet na tym samym przewodzie zrobiłem nowe gniazdo co był na starym. Może bezpiecznik jest za mały, ale to chyba nie tu leży problem.
  • Odpowiedz
  • 0
@so0owa: Mam 2. Jedna jest z akumulatora bezpośrednio do gniazda, po drodze jest bezpiecznik szklany i kiedyś ta instalacja działa. Druga idzie od oryginalnej zapalniczki tez z bezpiczenikiem. Zaraz podrzucę jakiś schemat.
  • Odpowiedz