Aktywne Wpisy
pokyw12 +85
mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jaki pasywny dochód by Was zadowolił w wieku 35 lat? Ja mam 5200zł na czysto po kredytach z dwóch mieszkań, plus 1500zł z konta oszczędnościowego miesięcznie. Razem 6700zł. Niby dużo, ale z drugiej strony zarabiam 25k na rękę w #it i to 6700zł ginie. A jak to jest u Was? Sam się dorabiałem jak coś, wziąłem dwa kredyty 10 lat temu i są już spłacone.
#nieruchomosci #gielda #dywidenda #
Jaki pasywny dochód by Was zadowolił w wieku 35 lat? Ja mam 5200zł na czysto po kredytach z dwóch mieszkań, plus 1500zł z konta oszczędnościowego miesięcznie. Razem 6700zł. Niby dużo, ale z drugiej strony zarabiam 25k na rękę w #it i to 6700zł ginie. A jak to jest u Was? Sam się dorabiałem jak coś, wziąłem dwa kredyty 10 lat temu i są już spłacone.
#nieruchomosci #gielda #dywidenda #
W pewnym momencie zaczyna opowiadać o zagrożeniu epidemiologicznym jakie stwarza fala uchodźców, że istnieje ryzyko rozprzestrzeniania przez nich groźnych chorób.
W tym momencie następuje kilkusekundowa cisza, po której w radio zaczyna lecieć piosenka (nie od początku).
Gdy utwór się kończy, spiker zaczyna mówić o antybiotykach, zupełnie jakby sytuacja przed chwilą nie miała miejsca a wypowiedź z przed chwili nigdy nie została wyemitowana i przerwana w pół zdania.
Czy tak wygląda misja mediów publicznych? Przerywanie audycji gdy ktoś zaczyna mówić prawdę, niewygodną dla elit ale prawdę?
Mirki, czy ktoś jeszcze słuchał dziś rano trójki i może potwierdzić to co piszę, czy może tylko mi się zdawało i żyjemy w wolnym kraju, w którym media nie manipulują (dość nieudolnie).
#4konserwy , #neuropa - co o tym sądzicie?
#radio #emigracja
@5QR_: Jakich grup?
@5QR_: Jaka sytuacja? Co jeszcze miał powiedzieć epidemiolog o emigrantach oprócz tego, że mogą przenosić choroby?
@5QR_: Tzn czmeu rozmowa toczyła się na temat?
Ważniejszy dla mnie jest fakt, że robi się z ludzi idiotów stosując tak prymitywne metody. Dlaczego nie mówi się otwarcie, że przyjęcie emigrantów wiąże się z wieloma zagrożeniami i dodatkowymi problemami społecznymi, których i tak nasze
@5QR_: Kto?
@5QR_: Nie mówi? Toć wszyscy gęgają o tym na lewo i prawo. Czego dowodem jest to co usłyszałeś w radio. Poza tym bardzo istotne zagadnienie, które w zasadzie przetnie nasz "spór": czy to był wywiad na żywo czy nagrany wcześniej? Jeśli
Istotnym tematem audycji było zagrożenie epidemiologiczne i najlepsze, najtańsze "lekarstwo" (a raczej środek prewencyjny) jakim są szczepionki. Przybysze z Afryki takie zagrożenie stanowią. Jednak gdy ekspert chciał rozwinąć ten temat- słuchaczom nie dane było usłyszeć
@5QR_: Pytam kto, bo wskazałeś pusty zbiór. Nie lubię, gdy rozmówca posługuje się sformułowaniami nie niosącymi żadnego znaczenia. "pewna grupa" to premier Kopacz. Ok.
Nie odpowiedziałeś na moje kluczowe pytanie, więc je ponowię:
czy to był wywiad na żywo czy nagrany wcześniej?
Nie, "pewna grupa" to ludzie, którym z nieznanych mi powodów zależy na tym aby Polska przyjęła imigrantów z Afryki, premier Kopacz jest jednym z nich.
Wciąż czekam na nagranie, ciężko mi powiedzieć czy była to rozmowa telefoniczna (w przypadku zerwania połączenia, spiker zawsze to w jakiś sposób komentuje), czy nagranie (tu również jeśli zdarzy się błąd to nie przechodzi to niezauważone).
@5QR_: W takim razie ja również. Przy rozmowie telefonicznej możesz mieć rację. Przy zmontowanym wywiadzie... no po prostu małe szanse na to co piszesz.