Aktywne Wpisy

Ksiega_dusz +42
Kobieta wymusza na mnie bym z nią chodził spać o 23:00, ale ja z kolei jako programista jestem przyzwyczajony siedzieć tak sobie do 00:30 w nocy. Mam pracę zdalną i wstaję sobie o 8:30. Wczoraj miałem akcje że musiałem się z nią położyć spać, gdy usnęła to wymknąłem się z pokoju xD No i siedzę sobie, a ta mi wlazła jak macocha do pokoju z ryjem czemu nie śpię. C-----o się z

Kopytnik_1 +83
#p0lka #logikarozowychpaskow #rozowepaski #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #tinder #s-x #blackpill #polska #bekazrozowychpaskow
Jak myślicie, czy bogaty Włoch spotyka się z nią, bo marzy mu się związek z tą dziewczyną, czy po prostu chce ją puknąć, a po czasie jak mu się znudzi, zamieni ją na inną, głupiutką dziewczynę z Europy Wschodniej?
Jak myślicie, czy bogaty Włoch spotyka się z nią, bo marzy mu się związek z tą dziewczyną, czy po prostu chce ją puknąć, a po czasie jak mu się znudzi, zamieni ją na inną, głupiutką dziewczynę z Europy Wschodniej?
źródło: temp_file2449235845402493908
Pobierz

Potrzebuję kilkunastu dobrze sprawdzonych wyrażeń regularnych (np. do walidacji formularzy tzn. np. z datą, godziną, emailem, numerem telefonu itd. itd).
Mógłbym sam je napisać, ale nie będą idealne. Mógłbym poszukać forach/stackoverflow, ale też nie jest pewne, że nie zawierają jakiś błędów.
Najchętniej wziąłbym z jakiegoś gotowca napisanego przez profesjonalistów. Wiem, że np. w C# (ASP.NET) są zaszyte gotowe do sprawdzania, podobnie jest chyba w AngularJS. Nie wiem tylko jak stamtąd wyciągnąć same wyrażenia. Są gdzieś jeszcze? Może coś w Javie? Lub w jakiejś "dokumentacji"?
Jak #php to np https://github.com/symfony/Validator
Tu coś znalazłem:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bean_Validation
@mk321: Czyli, że w jakich? Nie ma czegoś takiego jak „pro najlepsze wyrażenia”, bo nie wszystko dobrze waliduje się regexpami + są różne oczekiwania wobec walidacji.
Np email można walidować na gazylion różnych sposobów (od prostego sprawdzenia czy jest małpka, po sprawdzanie czy domena z mejla
@MacDada: Chcę mieć w aplikacji w Javie i JavaScript walidację taką jak w Springu (adnotacje), ale nie chcę używać ich biblioteki (ani żadnych dodatkowych - sam czysty kod).
Oczekiwanie wobec walidacji mam takie, żeby było jak w gotowych profesjonalnych bibliotekach (choćby ta ze
Choćby dlatego, że jak jakaś reguła będzie miała błąd, to biblioteka zostanie zaktualizowana i Twój kod też. Czy może masz zamiar potem ręcznie śledzić wszystkich wokół i dostosowywać swój kopiuj–wklejkowany kod?
Java i Javascript to dwie zupełnie odmienne technologie (mimo, iż nazwa sugeruje podobieństwo). Pamiętaj o celach
@MacDada: chcę po prostu zobaczyć jaki jest stan na teraz. Nawet jeśli nie są idealne, nawet jak będą aktualizowane.
@mk321: To jest faktycznie „tylko” test czy walidacja działa poprawnie.
Tu masz „constrainty”, czyli „definicje” co należy zwalidować, np możesz jakieś pole obiektu oznaczyć „constraintem”
URL, dzięki czemu system walidacji wie, że ma sprawdzić, że polePopatrz na walidację ISBN:
https://github.com/symfony/Validator/blob/master/Constraints/IsbnValidator.php#L129
Właśnie nie mogłem znaleźć tych klas "walidatorów".
Teraz widzę, że od środka wygląda to trochę inaczej niż myślałem, i raczej mniej niż więcej jest oparte na wyrażeniach regularnych (no i jednak nie mogę ich tak