Wpis z mikrobloga

Uwaga Mirki:
NIE DZIAŁAJĄ MMSy w sieci plusgsm na nowym systemie. Odradzam instalowanie. Oficjalne info od plusa jest takie, że
powodem jest brak certyfikacji sieci Plus u Apple.
Ja dzisiaj robię downgrade do 8.4.1

#ios9 #ios
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nomadicgoogler: Skoro u innych operatorów mmsy działają to wnioskuje, że Plus nie wykazał się wystarczająco w sprawie certyfikacji. Co do 5s nie wypowiadam się, ale z tego co inne Mirki piszą to jest poprawa.
  • Odpowiedz
@randall:
- Nie znasz zasad certyfikacji, więc nie mów, że to plus się nie wykazał, bo nie wiemy. Apple przy takich umowach często narzuca niekorzystne warunki sprzedaży słuchawek - ceny, ilości itd.

- a co innego napiszą fanboje apple. Nie ma poprawy i jestem w-------y, telefon zauważalnie wolniej reaguje.
  • Odpowiedz
@nomadicgoogler: Generalnie chodzi mi o to, że wprowadzasz ludzi w błąd zwalając winę na soft. Ja nie szukam zaczepki, ale bez dwóch zdań to chyba w interesie operatora leży by wszystkie usługi działały na urządzeniach, które mają w ofercie?

Jeżeli chodzi o 5s to czy próbowałeś wrzucić iOS9 na czysto? Czy po prostu zrobiłeś update via iTunes lub OTA?
  • Odpowiedz
@rolfik_r1: a masz coś lepszego?
Tylko nie mów, że nie-mam-zasięgu-play, bo padne [pracuję w centrum Wawy -> piszę, żeby nie padł argument że robię w beskidzie dolnym przy granicy].
T-Mobile? Po tym jak wydymali abonentów podnosząc bez pytania wysokość miesięcznego haraczu?
Orange? Patrz punkt wyżej...?
  • Odpowiedz
@rolfik_r1: Mógłbym ci pokazać telefony pracowników mojej firmy leżące na oknie, żeby cokolwiek od playa załapać...
i to ciągłe rwanie połączeń. Pół biedy jak da się telefon ustawić na stałe na nadajniki jednego z operatorów [może przypomnij jakiego], ale nie wszystkie telefony mają taką możliwość [niektóre rozdawane w korpo szajsungi na lagoidzie np.].
  • Odpowiedz
@nomadicgoogler: "Nasz czytelnik zadzwonił więc na infolinię Apple, gdzie dowiedział się, że problem związany jest z certyfikacją sieci, ale po stronie operatora i wynika ze zmiany ustawień APN na serwerach Plusa. Co więcej, Apple miało sygnalizować temu operatorowi problem, jednak nie zareagował on na te komunikaty. Na problemy z MMS-ami w sieci Plus skarżyli się już wcześniej użytkownicy testujący iOS 9 w wersji beta.

Czekamy na odpowiedź rzecznika sieci Plus."
  • Odpowiedz
@pieczywowewiadrze: nie ma w plusie na abonament, bo plus na masę szuka cięcia kosztów [za dużo kredytów do spłaty mają tak w skrócie]. A apple narzuca operatorom od góry - ile słuchawek mają kupić i po jakiej cenie. A na to plus się nie mógł zgodzić.
Pośrednio więc taki plus ma wyj3bane na użytkowników apple i sytuacja z brakiem mms może trochę potrwać.
Nie wiem czy pamiętasz, do niedawna jeszcze
  • Odpowiedz