Wpis z mikrobloga

@grzegorz-zielinski: Witam, lewaku nr 1. Jest "tylko" jedna "mała" różnica między uchodźcami z Syrii, a polskimi imigrantami(których emigracja przypadała głównie na 2005-2008, jak sam podałeś). Polacy LEGALNIE przekraczali granicę. Wątpię też, aby polscy imigranci wyznawali "religię pokoju". Przybywający zewsząd uchodźcy są zagrożeniem dla Europy i naszej cywilizacji. Będą żyć na koszt społeczeństwa, nie wiadomo kim dokładnie są(bo oczywiście dokumenty wyrzucili, jak powiedzą, że są uchodźcami to mogą nielegalnie przekraczać granice...),
  • Odpowiedz
@Xanthia: Tak jak myślałem, najlepiej to w ogóle się nie ruszać, tylko siedzieć na dupie w obozie i czekać na zbawienie, bo wojownik klawiatury Xanthia wie dobrze jak się to powinno robić.

Chciałem ci tylko pokazać, że nie można oceniać wyborów innych ludzi nie rozumiejąc sytuacji w jakiej się znajdują, a u ciebie ten drugi punkt nie zachodzi. U większości nie zachodzi. Nikt z nas nie siedzi w obozie dla
  • Odpowiedz
W naszym kraju sytuacja wielu rodzin i dzieci jest krytyczna, bieda aż piszczy a my mamy pomagać obcym?

@Xanthia: to też mówię, że do niczego nie dąży. Na ten argument mogę Ci odpowiedzieć np. tak:

Wolisz pomagać leniom, które nie potrafią się wziąć do roboty - a jeśli nie mogą jej znaleźć, to wcześniej za naukę -, które otrzymane pieniądze wydadzą na wódę, czy ludziom, którzy nie mają nawet takich
  • Odpowiedz
@grzegorz-zielinski: a się czepiasz. Każdy taki wykopowy ekspert pokroju Xanthi albo Aerials mądrzy się o imigrantach/islamistach jakby to byli oni sami i dokładnie znali ich sytuację a gdy wytknie im się nieprawdę to od razu zmieniają temat. Czego się jednak spodziewać po islamoznawcach czerpiących swoją wiedzę z Wykopu, pikio.pl albo demotów. Ja tylko życze tym ludziom, że jak np Rosja zaatakuję Polskę, to żeby ucieczki rodzin tych osób, albo ich
  • Odpowiedz
@golon93: nie każdy jest, ale to przykład. Chodzi o to, że jeżeli religia zakazuje picia alkoholu, nie oznacza, że wyznawcy go nie piją.

Tak samo jak sporo wierzących Polaków wzbrania się przed miłością do bliźniego.
  • Odpowiedz