@xeeeeeeenu: @Kangel: prawda. @naczarak: ugh, to pojęcie jest już tak wyświechtane, weź go nie używaj :D Jasne, że jest to niestosowna wypowiedź, inaczej można wyrażać swoje niezadowolenie z tej całej sytuacji.
Jeżeli to jest jedyna rzecz w tym wpisie, do której się przyczepiłeś, to chyba świadczy dobrze o wersji @grzegorz-zielinski. A tak poza tym typowy manipulant jest typowy, nie rozmywaj tematu rozmowy. 2. punkt.
Zajrzyj na stronę ONZ zamiast bredzić o źródło- obecnie jest to 72 % mężczyzn. Tydzień temu
Wolisz pomagać leniom, które nie potrafią się wziąć do roboty - a jeśli nie mogą jej znaleźć, to wcześniej za naukę -, które otrzymane pieniądze wydadzą na wódę, czy ludziom, którzy nie mają nawet takich szans,
@Kangel: Nasze niedożywione dzieci nie potrafią się wziąć do roboty? I sądzisz że wklejaniem obrazków wygrałeś dyskusję?
@ediz4: Nie zapomniałem - to po prostu jeszcze bardziej powinno pokazać, że skoro Polacy bez wojny jadą szukać lepszego miejsca do życia bo tak, bo mogą, bo są wolnymi ludźmi, to co dopiero ludzie spieprzający przed wojną.
@xSQr: Gdyby wyciął to logo to miałby całkiem sporą dziurę w koszulce... Wierz mi, że na pewnym etapie ubóstwa mało się zwraca uwagę na to co się nosi.
@grzegorz-zielinski: Polacy podróżują legalnie za pracą po Europie tak jak inni w ramach UE.
Polacy bez wojny jadą szukać lepszego miejsca do życia bo tak, bo mogą, bo są wolnymi ludźmi, to co dopiero ludzie spieprzający przed wojną....
To szukają lepszego miejsca do życia czy uciekają przed wojną? Bo jeżeli przed wojną to pierwsze kraje powinny ich zadowolić, jeżeli lepszego życia to sorry ale Europa nie jest w stanie przyjąc
@naczarak: Spoko - tylko czemu winne są ich dzieci? Chcesz sciągać nie wiadomo kogo ze wschodu bo wyjechał z kraju w którym trwa wojna a nie chcesz pomagać głodnym dzieciom w Polsce bo ich rodzice to alkoholicy i lenie!!!!!!
@ediz4: tak jak mówiłem wcześniej - to są dwa różne tematy - ocena prywatnych motywacji, wyglądu i posiadania komórek przez ludzi przemycających siebie do Europy (o której dyskutujemy pod tym wpisem), a to: - jakie rozwiązania prawne posiada UE by sobie poradzić z tymi ludźmi - jakie rozwiązania prawne posiada Polska by sobie poradzić z tymi ludźmi - w jaki sposób jest to powiązane z naszym uczestnictwem w UE - w jaki sposób jest to powiązane np. z systemami emerytalnymi starzejących się krajów Europy - jakie rozwiązania prawne posiadają kraje Europy w przypadku różnego rodzaju imigracji: uchodźców, imigracji
@Kangel: No i? Czego to dowodzi? Teraz będziesz wklejał ten obrazek przy każdej mojej wypowiedzi bo coś sobie tam ubzdurałeś. To jest rozmowa o uchodźcach a nie erystyce.
@ediz4: Ech. Czyli tylko w rozmowie o erystyce można stosować jej zasady, zaś w zwykłych dyskusjach śmiało można je łamać? ;) Ja z kolei nie powiedziałbym, że to jest rozmowa, bo ciągle wokół plujesz. "Coś tam sobie ubzdurałeś", "odnoś się do argumentów albo nie odpisuj", "zamiast bredzić...".
Poza tym ponownie zwracam uwagę, że fragment mojej wypowiedzi, do której się przyczepiłeś, został zripostowany i dyskusja ciągnęła się dalej. To Ty polaryzujesz
@Kangel: @golon93 Sama nawet rosyjską wódę waliłam z muzułmanami :D czasem się śmieją, ze Allah w nocy nie patrzy :) Oczywiście piją z umiarem i rzadziej niż Polacy, raczej są to wybory poszczególnych osób, tak samo jak noszenie przez kobiety Hijabu. Na ulicach Turcji np rzadkością jest burka (buka hehe( ͡°͜ʖ͡°)). Hijaby dość popularne, bardzo ładne zresztą, ale większość dupeczek raczej po zachodniemu
#humorobrazkowy
@Xanthia:
Dlaczego zaplusowałaś ten komentarz? Wiesz że to jest mowa nienawiści? Jak byś się czuła jakby tak mówili o Polakach?
BTW. Wołałeś mnie wcześniej, co tam? :)
@naczarak: ugh, to pojęcie jest już tak wyświechtane, weź go nie używaj :D Jasne, że jest to niestosowna wypowiedź, inaczej można wyrażać swoje niezadowolenie z tej całej sytuacji.
Jeżeli to jest jedyna rzecz w tym wpisie, do której się przyczepiłeś, to chyba świadczy dobrze o wersji @grzegorz-zielinski. A tak poza tym typowy manipulant jest typowy, nie rozmywaj tematu rozmowy. 2. punkt.
@Kangel: Nasze niedożywione dzieci nie potrafią się wziąć do roboty?
I sądzisz że wklejaniem obrazków wygrałeś dyskusję?
@ediz4: Nie zapomniałem - to po prostu jeszcze bardziej powinno pokazać, że skoro Polacy bez wojny jadą szukać lepszego miejsca do życia bo tak, bo mogą, bo są wolnymi ludźmi, to co dopiero ludzie spieprzający przed wojną.
W biede najczęściej popadają lenie, alkoholicy i dziecioroby. Taka prawda. Otwórz oczy.
To szukają lepszego miejsca do życia czy uciekają przed wojną? Bo jeżeli przed wojną to pierwsze kraje powinny ich zadowolić, jeżeli lepszego życia to sorry ale Europa nie jest w stanie przyjąc
Punkt 1. Nie miałeś problemu, by przedwczoraj uczestniczyć w dyskusji pod tym "obrazkiem".
Nie wiem do czego pijesz w drugim wpisie ale odnoś się do argumentów albo nie odpisuj
- jakie rozwiązania prawne posiada UE by sobie poradzić z tymi ludźmi
- jakie rozwiązania prawne posiada Polska by sobie poradzić z tymi ludźmi
- w jaki sposób jest to powiązane z naszym uczestnictwem w UE
- w jaki sposób jest to powiązane np. z systemami emerytalnymi starzejących się krajów Europy
- jakie rozwiązania prawne posiadają kraje Europy w przypadku różnego rodzaju imigracji: uchodźców, imigracji
@ediz4: Wcześniej napisałeś:
Wcześniej zaś sam korzystałeś z tych zasad, zawartych na niemal tym samym obrazku, wytykając komuś ich łamanie: http://www.wykop.pl/wpis/14340069/#comment-47175137. Teraz już są przeszkodą?
Poza tym ponownie zwracam uwagę, że fragment mojej wypowiedzi, do której się przyczepiłeś, został zripostowany i dyskusja ciągnęła się dalej. To Ty polaryzujesz
@grzegorz-zielinski: Nie wiedziałem, że w latach 2005-2008 trwała w Polsce wojna domowa xD
Oczywiście piją z umiarem i rzadziej niż Polacy, raczej są to wybory poszczególnych osób, tak samo jak noszenie przez kobiety Hijabu. Na ulicach Turcji np rzadkością jest burka (buka hehe( ͡° ͜ʖ ͡°)). Hijaby dość popularne, bardzo ładne zresztą, ale większość dupeczek raczej po zachodniemu