Aktywne Wpisy
Kopytnik_1 +34
#ukraina #rosja #wojna
Mam prośbę do wszystkich, którzy cieszą się z tego, że w Rosji zabijają cywilów. Dodajcie mnie na czarną, nie chcę widzieć Waszych postów. Dobrze wiemy, że Rosja dokonała bandyckiego ataku na Ukrainę i to Rosja jest winna setek niewinnych śmierci Ukraińców. Ale pochwalanie zabijania cywili w Rosji, to nic innego jak wejście w buty rosyjskich zbrodniarzy, którzy dokonywali zbrodni w Buczy, Mariupolu i innych miejscach. To, że tamci w
Mam prośbę do wszystkich, którzy cieszą się z tego, że w Rosji zabijają cywilów. Dodajcie mnie na czarną, nie chcę widzieć Waszych postów. Dobrze wiemy, że Rosja dokonała bandyckiego ataku na Ukrainę i to Rosja jest winna setek niewinnych śmierci Ukraińców. Ale pochwalanie zabijania cywili w Rosji, to nic innego jak wejście w buty rosyjskich zbrodniarzy, którzy dokonywali zbrodni w Buczy, Mariupolu i innych miejscach. To, że tamci w
arysto2011 +3
#bekazlewactwa Moja córka ma 9 lat. Nie ma telefonu komórkowego, tabletu, nic. Nie będzie miała do czasu osiągnięcia pełnoletności. Możecie sobie pierniczyć, że w szkole jej pokażą - może. Ale to będzie o niebo lepiej niż to #!$%@?, które dosięga ludzi z własną elektroniką.
W przyszłym tygodniu ostatnie zajęcia i egzamin. Mam już wszystkie wykłady za sobą i całe szczęście teorię przyswajam sobie stopniowo już od dawna. Wczoraj na Bavarii, już z naprawionym rolerem grota, manewry na wodzie, ale mimo prognozy 3-4oB było może 2oB i mniej, więc po 2h wróciliśmy na manewry portowe. Tuż przed podejściem do człowieka robiłem w połowie na żaglach, a że nie było już na czym wyostrzyć to na silniku ;]
Na przyszły rok jakiś rejs by się przydał, ale nie mam pomysłu jaki akwen byłby dobry na szlifowanie umiejętności. Może ktoś coś poleci? a może to nie ma znaczenia i tylko mi się tak wydaje? Bałtyk wydaje się trudnym akwenem.
Myślę też o jakimś klubie, czy warto i gdzie się zaczepić? Wybór w Gdyni spory, stawki składek i wymagania podobne, ale jachty klubowe różne. A jak z pracami po sezonie w klubie, może warto się czegoś nauczyć?
Przy manewrach prądy, ale że tak powiem lokalnie czy globalnie? :) Lokalnie nie, bo są pomijalne, a globalnie nie, bo nie ma jak poza teorią. Z teorii owszem są omawiane ale jak to przy tym temacie - na sucho
Tylko nie wiem czemu zabawa zaczyna się na pływach :)
A na razie popływaj sobie w różnych miejscach, to Ci coś podpasuje. Nie ma sensu pływać w Chorwacji, jeśli zdecydujesz się na Bałtyk i vice versa :)
@wonsz_smieszek: @Qbs: Ok, mój błąd ;]
Właśnie zamierzam popływać. Tylko nie wiem gdzie? Chorwacja, Grecja, Baleary, Kanaryjskie biorę pod uwagę w pierwszej kolejności bo muszę to pogodzić z wyjazdem rodzinnym w stylu tydzień rejs/tydzień wakacje. Bałtyk w tej sytuacji nie robi szału ;]
Chcesz od razu sam prowadzić?
Na razie wybierz cokolwiek, skoro żadnego nie znasz, a potem będziesz miał porównanie.