Wpis z mikrobloga

Wczoraj pytałem się was jak wrzucić aplikację webową napisaną w javie na serwer, dzięki udało mi się, ale wystąpił pewien problem przy łączeniu się z bazą danych.
Jak widać moja strona rzuca błędami, że nie może ustanowić połączenia z bazą danych.
Lokalnie dostaję takie błędy:

Caused by: org.springframework.transaction.CannotCreateTransactionException: Could not open Hibernate Session for transaction; nested exception is org.hibernate.exception.GenericJDBCException: Cannot open connection

applicationContext wygląda następująco:

domain-classes.hbm.xml

classpath:hibernate.cfg.xml

Czy ktoś z was miał kiedyś podobny problem?
#java #hibernate #spring #programowanie
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Access denied for user 'adminbnnSIES'@'localhost' (using password: YES

@Gwozdziuuu: co to może znaczyć
1) nieprawidłowy użytkownik/hasło/nazwa bazy danych/sposób uwierzytelnienia
2) przepełnienie bufora
3) stara wersja javy
  • Odpowiedz
@Gwozdziuuu: To nie powinno tak wyglądać. Po dodaniu modułu MySQL do projektu dostajesz dane - hasło, admin itd. masz to?

Openshift nie daje stałego ip na bazę tylko przydziela jakoś tam inaczej - spróbuj coś takiego dać

jdbc:mysql://${OPENSHIFT_MYSQL_DB_HOST}:${OPENSHIFT_MYSQL_DB_PORT}/test
  • Odpowiedz
@Gwozdziuuu: Zawsze w takich sprawach pytaj google - wklepujesz "openshift jdbc configuration" i masz kilka linków do ludzi z podobnymi problemami. Adres bazy w openshifcie się zmienia, ale jest podpięty pod zmienną środowiskową z której normalnie trzeba go pozyskać aby zapodać sterownikowi jdbc - spring chyba poradzi sobie z tym sam.
  • Odpowiedz
@pierre-van-hooijdonk: No niestety po zmianie na:

Na serwerze wywala mi błąd: java.net.UnknownHostException: ${OPENSHIFTMYSQLDB_HOST}
org.apache.commons.dbcp.SQLNestedException: Cannot create PoolableConnectionFactory (Communications link failure
  • Odpowiedz