Aktywne Wpisy

editores +65
Podatek katastralny ZAWSZE prędzej czy później dotyczy wszystkich. Tak zrobili na Litwie.
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci

heksengerg +2
Jak zamknąć buzię ośmiolatkowi?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?
#samochodoza #bezkazpodludzi #patologiazmiasta #kierowcy #takaprawda
źródło: temp_file6363250226912583735
Pobierz@DystryktPrawdy większa szansa przeżycia niż przy 90 ¯_(ツ)_/¯
@Afrobiker droga jest dla wszystkich, również dla ludzi, którzy się dopiero uczą albo nie mają doświadczenia z jazdą po lodzie, dla niepełnosprawnych, rodzin z małymi dziećmi itp., ty i twój gruz nie jesteście pępkiem świata żeby inni mieli nie wchodzić wam w drogę i podróżować komunikacją.
@Karton_bez_szkla dostosowanie prędkości jest na pierwszym miejscu, wtedy nawet na letnich oponach się dojedzie. Przy zbyt dużej prędkości opony zimowe nie uratują.
A jak nie czujesz się pewnie za kółkiem to proponuję kurs doszkalający na wyłączonym z ruchu terenie gdzie nabędziesz odpowiednich umiejętności nie stwarzając zagrożenia w ruchu lądowym. Jak dopadnie cię gęsta mgła na trasie to z jaką prędkością się poruszasz? 10km/h
Jezus Maria drzewo.
Auto.zi-p
Z naklejką Brajanek w aucie można jeszcze 10km/h zejść, za kolejną naklejkę z Jessicą się sumuje i można 20/h mniej. Sumarycznie razem z zerowym doświadczeniem można w razie chęci stanąć na środku drogi i zaczekać na lato.
@Afrobiker: niby tak, ale nie w każdym miejscu jest dostęp do komunikacji miejskiej, tak więc trzeba się turlać własnym samochodem tak jak się potrafi.
@WielkiNos:
Ale taka jest prawda, że zacznie lekko padać czy sypać śnieg przy plusie to nagle sezonowcy jadą jak przymuły. Mokra droga ledwo się świeci i zamiast 90km/h jadą 40 km/h.
Taki k---a problem zahamować na drodze i sprawdzić czy jest ślisko