Wpis z mikrobloga

Kiedy zamieszkałem z różowym, jęczała, że grube i ciężkie kołdry są fe, nienowoczesne, w ogóle nie grzeją, są ciężkie, człowiek tylko się poci i tak dalej.
Nie minęły trzy miesiące i od tego czasu muszę w nocy o nią walczyć.

Na marginesie - gdzie mogę kupić drugą w #krakow?

#koldry
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ginden: w Ikei można kupić dużą kołdrę w dobrej cenie, są różne grubości. Nam się sprawdza, mamy ogromną i to był najlepszy zakup. Wam też się duża przyda.
  • Odpowiedz
Nie kupuj w JYSK. też promocja, 4 kołdry za ca 150 sztuka (mocna przecena z kilku stów)... Po kilku miesiącach nadają się na śmieci - wypełnienie poprzesuwała się dosłownie w kilka miejsc... Największy szit jak chodzi o kołdry. Znacznie lepsze w Ikeii, mieliśmy i kilka lat było ok. Natomiast mój teść fanatyk kołder kupuje tylko na Tomexie (taki placyk). Jest budka z pro-kołdrami. Ale tam wydatek minimum 300pln. Za to duża gramatura
  • Odpowiedz
@Ginden: mogą przenosić choroby + im więcej roztoczy, tym więcej odchodów roztoczy. Im więcej odchodów roztoczy, tym więcej pożywienia dla mniejszych form życia (pleśni, bakterii itp.).
  • Odpowiedz
@rotero: Przecież pościel też się czyści, trzepie, pierze. Podejrzewam, że tego typu roztocza można znaleźć też w innych miejscach w domu, np. dywanach. Nie dajmy się zwariować.
  • Odpowiedz
@Tommy_M: naturalne wypełnienie pościeli to szwedzki stół dla wielu rodzajów pajęczaków i roztoczy

@rotero: no i? W domu chodzisz ubrany w skafander z butlami tlenowymi? :)
  • Odpowiedz
@Tommy_M: naturalne wypełnienie pościeli to szwedzki stół dla wielu rodzajów pajęczaków i roztoczy

@enron: zacytowałeś kolegę rotero a napisałeś do mnie... Coś nie teges
  • Odpowiedz

@enron: zacytowałeś kolegę rotero a napisałeś do mnie... Coś nie teges

@Tommy_M: zacycowałem, to i Ciebie złapało :)
  • Odpowiedz