Wpis z mikrobloga

Miał ktoś z was problem z opuchniętymi oczami / workami / cieniami? Da się to jakoś wyleczyć, albo chociaż zamaskować bez wyrzucania szekeli w błoto dla 5% lepszego efektu? Oczywiście szukałem na własną rękę czegoś, ale w większości trafiałem na blogi różowychpasków, na których oczywiście nie dowiesz się niczego na temat działania danego kosmetyku i efektów, możesz za to przeczytać, że ładnie pachnie i ma fajne opakowanie #logikarozowychpaskow
Okłady z rumianku mi pomagają, ale nie chce mi się codziennie poświęcać 20min na to, leżeć bezczynnie, a efekt i tak tylko na max. kilka godzin. Kiedyś wydałem ponad 100zł na jakiś gównokrem z kolagenem, oczywiście efekty na poziomie najtańszego kremu pod oczy z apteki. Są jeszcze niby jakieś roll-ony pod oczy, ale nigdzie nie znalazłem przekonywującej opinii, więc pewnie działanie takie samo jak te wyżej.
Zawołam #rozowepaski moze tutaj są w stanie cos ciekawego poradzic
#uroda #kosmetyki #pielegnacja
  • 23
  • Odpowiedz
@razor535: Mam hm, znajomego, który ma wciąż z tym problem. Są jakieś żele pod oczy (ale nie był konsekwentny w ich stosowaniu, więc nie wiem, czy działa), tak jak mówisz, rumianek, no i on jeszcze od lekarza coś dostawał. Pytałeś kiedyś lekarza o to?
  • Odpowiedz
@razor535: z ziaji jest kuracja rozjasniajaca lub drenujaca pod oczy, dobrze by bylo, gdybys trzymal kosmetyk w lodowce. Kosztuja raczej smieszne pieniadze, a slyszalam kilka pochlebnych opinii. Mysle, ze warto sprobowac. Dodatkowo pij wode, a raz na jakis czas stosuj cos bogatszego (maseczki) pod oczy.
  • Odpowiedz
@razor535: ja mam ten sam problem, zacząłem używać loreal men's expert - żel do twarzy i krem matujący przyznam że daje radę ten zestaw. Codziennie rano uzywam żelu i jak wychodzę gdzieś to uzywam kremu matujacego. Jedyną wadą kremu jest to że jak uzywasz go codziennie to mogą wyskoczyć jakieś pryszcze, może nie w jakiejś porażającej ilości ale jednak.
  • Odpowiedz
@razor535: zakładam, że masz taką budowę twarzy i taką skórę, że generalnie problem istnieje i już, skoro się wysypiasz i testowałeś różne kosmetyki.

kremy wiele nie zrobią, bo generalnie to nie jest ciemna skóra tylko naczynia krwionośne które "przebijają" spod skóry, niemniej jednak warto zadbać o nawilżenie skóry. Szukanie odpowiedniego kremu to metoda prób i błędów, od żelu ze świetlikiem za 5 pln w aptece do kremów marek luksusowych za 200 pln za słoiczek, trza szukać.
Być może dzięki temu skóra będzie zdrowa i nie będzie aż tak bardzo prześwitywać, ale na cuda bym nie liczyła na Twoim miejscu.

Jeśli Ci to nie przeszkadza to polecam jednak zaprzyjaźnić się z korektorem, generalnie jak nie nałożysz tego szpachlą to powinno być ok. Proponuję kółeczko 4 kolorów korektorów Wibo, kosztuje 12 PLN w każdym rossmanie, a dzięki temu obczaisz jaki kolor maskuje sińce. przykładasz paluch w korektor, a potem klepiesz się pod okiem tym samym paluchem tak żeby wklepać kolor i stopić go ze skórą. I tyle. Jak zrobisz to dobrze, to nie będzie widać, trust me :) A jak nabierzesz wprawy to 30 sekund co rano i
  • Odpowiedz
@mlody_q: a tak na serio, moze poprawia to wyglad, no ale naprawde bez tego sie nie obejdziesz? no obiektywnie patrzac,przeciez to jest tak cholernie niemeskie i tak damsko brzmi.

musisz tak cholernie dbac o wyglad? jaki masz wzorzec prawdziwego mezczyzny? Jezu no nie moge tego zrozumiec. Rozumiem byc czystym, miec czyste ubrania, jakies perfumy

Ale #!$%@? sie z wloskami, kremy matujace. No Matko Przenajswietsza
  • Odpowiedz