Wpis z mikrobloga

@Giekaczka: wiesz chociaż jakie pytania tam są skoro twierdzisz że to ważne kwestie? To tylko przykrywka. JOWy ?
Nie lepiej byłoby pozwalniać troche polityków zamiast sie rozczulać nad tymi jowami ?
Co tam jeszcze takiego ciekawego i ważnego ?
@PurpleHaze: co za bzdury piszesz... Z jednej strony tłum krzyczy: dudi zły , bo zrobił z miasta prywatny folwark: rozdaje kasę swoim, buduje stadiony, nie słucha ludzi, zwęża ulicy.
To jak już wymyślili, zeby actually zapytać ludzi o to, czy chcą wiecej stadionów, zamykać ulice itp to tez źle, bo urąga inteligencji, bo głupie pytania... Dżizas, ludzie- ogarnijcie się
@Kick01: Stary o czym ja mam decydowac w tym referendum? Mozesz mi tak po chlopsku, jak krowie na rowie napisac?
1. Ograniczenie ruchu samochodowego - mhm przeciez to juz sie odbywa, zabranie lewoskretow (patrz kazimierza wielkiego), budowa kolejnych plomb i osiedli bez minimalnego wymogu stawiania miejsc parkingowych. Zrobienie folwarku z placu solnego, kolejne swiatla stawiane psu na bude, przejscie swidnickie, nfm, palac krolewski.
Co da to glosowanie? Zrobia kolejny psudo deptak
@PurpleHaze: faktycznie te pytania były mało precyzyjne i odpowiedzi na nie też nic nie wnoszą. Budowa metra to i tak perspektywa kilkunastu czy kilkudziesięciu lat. W przyszłości na pewno będzie się opłacać metro, ale póki co warto spróbować dogadać się ze spółkami PKP co do wykorzystania infrastruktury kolejowej na potrzeby samego miasta. Ograniczenie ruchu samochodowego to pomysł który wszedł w życie już kilkanaście lat temu i idiotyzmem byłoby znowu poszerzanie ulic.