Wpis z mikrobloga

@hakeryk2: Osobiście wprowadziłbym zaokrąglenie końcówki litery "P" takie same jak przy literze "T" oraz zrezygnowałbym z wycięcia w "obiektywie" (niepotrzebny detal, który źle wygląda po zmniejszeniu rozmiaru ikony).
  • Odpowiedz
@team1212:@faun69:
w wersji powiększonej i kolorowej nie trzeba przesadnie bać się dodatkowych detali, ale mi też się to wycięcie w obiektywie nie podoba.

ja popróbował bym z jakimiś rastrami albo prostym gradientem np po ukosie
  • Odpowiedz
poza drobnymi rzeczami mam problem z ostrym wykończeniem dolnym litery "P" który z niczego nie wynika, nie pasuje do projektu i dodaje moim zdaniem niepotrzebnej agresjii

@Sienaq: ^^^TO

Przybyłem tutaj żeby napisać dokładnie to. Weź pod wagę że skoro to fotograf to logo będzie bardzo często wykorzystywane jako sygnet w postaci znaku wodnego na zdjęciach. Detale, cienkie elementy i wąskie odstępy to twój wróg!

Tak, chodzi mi też o ten
  • Odpowiedz
@laza: Heh, obstawiam, że nawet z podkarpacia nie jesteś :) Myślałem, że inicjały same w sobie będa unikalne (pomijając fakt Telekomunikacji Polskiej aka TP) a tu widać, że jednak nie :)
  • Odpowiedz
@far_away: znaki wodne? Lol, jak ktoś będzie chciał ukraść to i tak zrobi sobie na tej podstawie wektora odręcznie, a znak mu niespecjalnie przeszkodzi.
  • Odpowiedz
@damian-ppracc: łuk wywalony - faktycznie czytelniej, a przy małej wersji on i tak ginął.
Te pierdółki po prawej stronie zostawiam bo bez nich jakoś tak pusto.
Odstępy, nawet nie wiem kiedy się rozjechały i właśnie poprawiam, to samo z odstępem pomiędzy łukami.
P troszkę skrócę ten dolny p--------k (bedzie równy wysokości stopki) ponieważ inaczej już to po prostu nie przypomina litery P.
  • Odpowiedz
@hakeryk2: Owszem da się, zmniejsz sam "obiektyw" do wielkości takiej, żebyś na górze i na dole miał identyczny odstęp do dołu aparatu i pociągnij tam kreskę odcinając ją linią przy samej stopce litery w taki sposób: /
Najbardziej jednak popracowałbym nad samym "T" wygląda to teraz dość słabo, nie koniecznie musi to rzucać się w oczy "TP" zrób to tak bardziej subtelnie, bo nie o to chodzi w tym logo,
  • Odpowiedz