Wpis z mikrobloga

@kicioch: Ooooo bardzo propsuję Cumpelko :) Doceniam ludzi, którzy sami pieką chlebuś, a nie w maszynach do robienia chleba ;) Sama tak już od 3 lat uskuteczniam kiedy tylko mogę :) Smacznego! Tylko nie jedz ciepłego, bo będzie brzucio bolał :P /tak, wiem, świeży chlebek z masełkiem <3 /
@kicioch: no elo. te platki to w sumie dobry pomysl ale polecalbym Ci mocniej je przycisnac do chleba albo nawet lekko w ciescie je utopić, oraz koniecznie zrobic to przy przekladaniu ciasta do formy a nie dopiero przed wlozeniem do piekarnika, poniewaz w ten sposob to wszystkie pospadaja z chleba podczas krojenia ( ͡º ͜ʖ͡º)
@kicioch: Ciekawe ile zniknie, zanim zdąży wystygnąć :) U mnie zazwyczaj poniżej połowy zostaje (dlatego zawsze pieczemy 3-4 sztuki :P)

I dobrze, że drożdżowy. Lepszy moim zdaniem niż na zakwasie - przynajmniej u nas drożdżowy wychodzi lepiej :)
@Lokalny_Kacyk: z tego, tylko składniki przez pół bo chciałam jeden bochenek. Polecam piec z przepisu video, tam jest dokładnie pokazane wszystko, jedynie składniki sobie podzielić na podstawie tekstowego przepisu (powienien być link w opisie do filmu, a jak nie ma to znajdziesz w google pod haslem "prosty chleb skutecznie.tv")