Wpis z mikrobloga

@ciekawski1988: @Vonsatch: nie wiem nie znam sie. keidys widzialem jakies wygenerowane w 3D wykresy ale to było dekade temu, więc myślałem że od tego czasu poszła jakaś ewolucja w Matlabie czy coś. A nawet nie wieidziałem że jest coś takiego jak Ansys Fluent. Także już wiem, thx.
  • Odpowiedz
@Pierdyliard: Źle przeprowadzone badanie. Krowy stoją zwykle dupskiem do wiatru. Chyba żadne zwierzę, z człowiekiem włącznie, nie lubi stać mordą do wiatru. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kedzior_: Serio to może być Fluent? Takich wykresów jeszcze nie potrafię zrobić, jak masz jakiś tutorial to poprosiłbym link. Ale w ogóle to wydaje mi się, że to fajna fotoszopka, bo taką zrobiłby szybciej niż obliczenia.
  • Odpowiedz
@Pierdyliard: Nie jestem pewien ale wydaje mi się że jest to zależność nieliniowa od promienia krzywizny kropli. Gdy jest nieskończenie duży to mamy płaską powierzchnię, a jak bliski zeru to mamy punkt od którego odchodzi stożek.
Orientuje się ktoś co jest bardziej aerodynamiczne stożek, czy wycinek sfery? Wiem, że sondy są na kształt kropli, bo wierzchołek stożka się bardzo nagrzewał przy wejściu w atmosferę, a przy kropli nagrzewanie było bardziej równomierne.
  • Odpowiedz