Aktywne Wpisy
ciemnienie +168
niochland +11
Bawi mnie ten istniejący na siłę "problem samotności". Teoretycznie z roku na rok coraz więcej osób czuję się samotnych, bez znajomych i przyjaciół, również bez partnerów/ek
Co stoi na przeszkodzie żeby samotni spotkali się z innymi samotnymi? Nie rozumiem xD
Znajomi nigdy sami nie przyjdą jak ktoś będzie siedział na dupie i patrzył w ścianę. Internet pozwala poznać ludzi z drugiego końca województwa, kraju, kontynentu, planety, a ludzie tego nie wykorzystują.
#
Co stoi na przeszkodzie żeby samotni spotkali się z innymi samotnymi? Nie rozumiem xD
Znajomi nigdy sami nie przyjdą jak ktoś będzie siedział na dupie i patrzył w ścianę. Internet pozwala poznać ludzi z drugiego końca województwa, kraju, kontynentu, planety, a ludzie tego nie wykorzystują.
#
Tak się chłodzi w upały w muzeum Auschwitz-Birkenau.
Komentarz usunięty przez autora
Pomijając wartość cywilizacyjną i kulturalną noszenia szortów albo, co gorsze, spodenek gimnastycznych lub kąpielowych jest to po prostu nieopłacalne termicznie.
Myślisz, że dlaczego Beduini noszą zawsze długi rękaw i długie spodnie?
a co do wartości...#!$%@?, to jest muzeum, już nie przesadzaj. niech chodzą jak chcą. ten wymóg konkretnego ubioru to jakieś upośledzenie umysłowe
https://www.youtube.com/watch?v=GjeQus9XyYY
Aha... Czyli muzeum to miejsce, któremu nie należy się szacunek, tak? Jeśli chcesz zdezawuować, obrazić, albo nawet sprofanować wizerunek ludzi, którzy ginęli za najwyższe wartości to możesz tak chodzić, ale w kulturze zachodniej (nie mylić z nowoproletariacką lewicą) mamy coś takiego jak dress code i nie
btw za jakie wartości umierali tam ludzie? byłem tam dwa razy w życiu i o ile pamiętam to hitlerowcy ich tam szlachtowali jak bydło. nie widzę w tym wielkiej filozofii i wartości samej w sobie. wielką tragedię i zezwierzęcenie?
Akurat tutaj streszczenie filmiku jest w pierwszych 8 sekundach, czyli aby przetrwać upały powinniśmy:
No rzeczywiście może w tym konkretnym przypadku obozów nie trafiłem, niemniej zawsze zmarłym należy się szacunek. Możemy to potraktować tak samo jak cmentarz,
co do upałów to Twoje streszczenie:
O! Właśnie to powinienem dodać do streszczenia, przepraszam. Pocenie a następnie odparowywanie potu to główny punkt w procesie oddawania ciepła z organizmu. Jeśli się nie pocisz, albo wycierasz pot - jest Ci cieplej.
To dziwne. Nie spotkałem się jeszcze z takim stanowiskiem w tej sprawie. Być może
i nie tłumacz mi proszę procesów wymiany ciepła, magisterkę o tym pisałem (。◕‿‿◕。) fakt, wycieranie się nie pomaga, ale jak