Wpis z mikrobloga

@Ripper: super, w takim razie zaprzestańmy także finansowania niepotrzebnych projektów politycznego planktonu. O, czekaj, z czego utrzymują się KryPol i Liberte? Nieprzypadkiem z "dotacji celowych" administracji publicznej?
@TV-Niezaleznych: Jest to kwestia swiatopoglądowa. Jak mniemam, nawiązujesz do mojego komentarza o muzyce, plastyce etc. Religia jest kwestią światopoglądową. Powinny na to chodzić dzieci, których rodzice uważają to za ważna rzecz. I nie powinno być na to miejsca w szkole, bo jest to świecka placówka w świeckim państwie.
@tomekwl3: Nic nie poprawia, jest zbędnym, zbiorowym marnotrawstwem czasu, tak jak muzyka, technika i WF. Nawet nie wiesz, jak się cieszyłem, gdy dowiedziałem się, że w liceum nie będę miał tych głupot. Dodałbym jeszcze podstawy przedsiębiorczości, gdzie uczniowie byli mądrzejsi od nauczycielki i arcynudny WOK.
@Besteer: chcesz powiedzieć że WF nie pomaga w utrzymaniu sprawności fizycznej a technika nie uczy zasad BHP, ruchu drogowego, ppoż, a umiejętność zmierzenia czegoś suwmiarką nie jest przydatna? Jeśli chodzi o WOK i podstawy przedsiębiorczości - tutaj należy mieć żal do nauczyciela a nie przedmiotu.
Tak, dokładnie to chcę powiedzieć. Na WFie w kółko, przez 12 lat edukacji, biegaliśmy (katorga), graliśmy w piłkę i do znudzenia robiliśmy dwutakt na ocenę. W trzech różnych szkołach, z różnymi nauczycielami. Generalnie WF tak mi pomógł utrzymać sprawność fizyczną, że miałem do niej awersję przez wiele lat. Do dzisiaj twierdzę, że wuefista to najlepszy zawód na świecie: wcale nie taka mała kasa, trzy miechy urlopu spokojnie się w roku zbiorą i
Najbardziej mnie śmieszy jak ktoś mówi: "Przecież religia nie jest obowiązkowa! Wypisz się i po problemie.". Niedawno skończyłem liceum. W połowie 1 klasy stwierdziłem, że nie chcę uczęszczać na religie. Miałem na to zgodę rodziców. Gdy pod koniec roku przyszedł czas na deklaracje na następny rok, takie oto słowa padły z ust wychowawczyni: Teoretycznie możecie wybrać etyke zamiast religii, ale ja wam nie radze bo to się źle dla was skończy. Oczywiście