Aktywne Wpisy
Antybuka +53
Żyłem w 5 miastach w Polsce i tylko w Warszawie jest tak dużo ludzi odklejonych od rzeczywistości xD
Piszcie swoje historie xD
1.
Piszcie swoje historie xD
1.
dzimmerman +96
Może mi ktoś wyjaśnić jak ta zmiana którą wypuściło CrowdStrike przeszło testy skoro skuteczność udupiania maszyn jest praktycznie 100 procent?
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria
http://www.wykop.pl/link/2720731/windows-10-rejestruje-wszystko-co-piszemy/
Może userzy zamiast panikować rozważą przejście na jakikolwiek prawdziwy system operacyjny, Linux, OpenBSD, FreeBSD cokolwiek.
Spróbowanie Debiana jest proste, a Minta dziecinnie proste, na co czekacie?
#bojowkalinux #bekazclosedsource #bekazwindows
WTF
Ja tam nie mam nic przeciwko, mogą zabierać tyle moich danych, ile mogą unieść, byleby za tym szły sprawne usługi,
@zaqwsxdsa: Podaj mi hasło do poczty. Jak nie masz nic do ukrycia to czemu nie chcesz pokazać emailów? Ja tam chętnie poczytam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rfree: a ktory z nich ma DirectX? Aaaa, kurcze.
A moze sensowne wsparcie wielu monitorów?
Kurcze.
A hibernacja już działa
@edgar_k: Jest.
MS nie będzie przeglądać mi maila. Będą analizowali mój sposób pisania, transfer, czy inne te gówna które zbierają algorytmami big data, żeby czynić swoje usługi i usługi swoich reklamodawców skutecznieszymi. Żaden john doe nie będzie oglądał nagich zdjęć mojej byłej, bo to im niepotrzebne i NIE PO TO zbierają te dane.
@vxrd: @rfree: powiem tak: może i używałbym linuksa jako OS-a na codzień, gdyby a) mój laptop już z nim przyszedł lub b) gdyby pokazała mi się ikonka "Zainstaluj Linuksa", tak
@vxrd: cholera, akurat nie w przypadku dwoch kart nvidii albo duetu intel+nvidia :D
@edgar_k: Poproszę źródło.
@vxrd: http://www.adventuresinoss.com/2015/06/26/review-dell-xps-13-9343-ubuntu-edition/
Pierwszy lepszy review, znajdziesz parę podobnych
@zaqwsxdsa: mi się wydaje po prostu że te zbieranie danych to dla głupiej statystyki będzie, pół roku po premierze opublikują statystykę z tych danych, np ile osób używa klawiatury a ile ekranu dotykowego, jakie aplikacje są popularne itp itd.