Wpis z mikrobloga

Siema wszystkim :D potrzebuje informatyków...
MAm problem z windowsem 10 a mianowicie
co jakiś czas wyskakuje mi blue screen ( http://i.imgur.com/vaxZx8S.jpg ) tylko że po polsku i za chu** nie mam pojęcia co to może być macie jakieś pomysły? nie mam antywirusa, po przejściu na win 10 wyrzuciło mi śmieci od Samsunga bo nie są kompatybilne i nic nie instalowałem nawet do przeglądarki egde się przyzwyczaiłem bo to laptop tylko do neta #windows10 #bluescreen #informatyka #lipaa #pomocy #blad
  • 12
szukałem o tym w necie ale po polsku nic nie znalazłem... a po angielsku to też pisali troche o tym troche o tym więc moje kombinowanie zakończyło się na odinstalowaniu antywirusa i wyłączeniu bluetooth
sterowniki od czego? System windows sprawdzał czy może się zainstalować i testy wyszły ok procesor A6-4455m 2x2.10 zintegrowany radeon 4Gb ramu ładnie wszystko śmiga tylko nagle coś się popier****** i nie wiem czy to jakieś aktualizacje coś namieszały czy nie wiem co...
@gredkiewicz: sprawdź, jakie dokładnie masz urządzenia i poszukaj sterowników na stronach ich producentów, niestety to co Windows pokazuje to jedno, a poprawność tych sterowników, to drugie...
no i nie zaszkodzi zrobić update biosu
z tym biosem to u mnie słabo... w życiu nie robiłem. Samsung od 2 lat nie produkuje laptopów więc na ich stronie nie znajdę... muszę poszukać na stronach producentów podzespołów to może podpowiecie co najważniejsze? procesor (z grafiką chyba będą razem skoro zintegrowana?) co jeszcze? i co do biosa to jest jakaś wyższa szkoła jazdy?
@gredkiewicz: jeśli ten komunikat masz dokładnie taki, jaki zamieściłeś powyżej, to zbadaj Bluetooth w komputerze, dużo o nim piszą w kontekście tego błędu, może wyłącz go w menadżerze urządzeń na jakiś czas i sprawdź, czy to coś daje
@gredkiewicz: z biosem to nie jest jakaś wielka filozofia, szukasz po modelu komputera, pobierasz plik z aktualizacją i odpalasz, wtedy on sprawdzi, czy trzeba aktualizować i reszta zrobi się w sumie sama, zapewne poprosi też w którymś momencie o restart komputera
jaki debil ze mnie... wyłączyłem na pasku startu zamiast w menadżerze haha :D zobaczymy czy to pomoże... no dobra to jutro po pracy zajmę się tym biosem ;D ja na ten moment to już chodzi godzinę więc jestem w szoku ; O ale dzięki za pomoc :)
@gredkiewicz: proszę ;-)
i na przyszłość:
gdy dodajesz swoją odpowiedź, to klikaj na "odpowiedz" pod postem użytkownika, któremu odpowiadasz,
wtedy w treści pojawia się np. @gredkiewicz:
zawarcie tego w odpowiedzi powoduje, że ten użytkownik dostaje powiadomienie o Twoim wpisie,
odpowiadałem Ci tylko dlatego, że nie zamknąłem tej strony ;-)