Aktywne Wpisy
Wrrronika +20
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
dabi +44
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
Kiedyś na starym komputerze byłem zmuszony korzystać z linuxa, bo jeden rdzeń 2.1 litografia 2 kilometry i 1GB DDR1 - przy poobcinanym ubuntu z xfce dawało radę. Trochę sobie radzę w konsoli, ale trzylinijkowych komend nie napiszę - także możecie mi polecić dystrybucję, która:
jest w miarę przystępna dla średnio zaawansowanego użytkownika
jest lekka i najlepiej korzysta z ramdysku - albo z czym to się je (laptop here, 8GB RAM)
obsługuje SSHD - tudzież jak taką obsługę zainstalować
obsługuje najlepiej z miejsca karty wifi broadcom
bez 49021949012 zbędnych bajerów, które sobie zainstaluję w razie potrzeby
Jako środowisko graficzne dziewiczo spróbuję #gnome , bo spodobała mi się ta skórka pic rel (dzięki @InnyKtosek)
Archa sam nie dam rady postawić od zera, bo to nie mój poziom. A bridge-linux, którego miałem kiedyś na LiveUSB nie współpracował w żaden sposób z kartą wifi. Bodajże puppy linux i dsl to robił
Zależy mi też na łatwości w instalacji różnych rzeczy, czyli preferowałbym .deb
Coś jeszcze powinienem wiedzieć? Pokierujecie? Może ktoś już to robił...
Pozdrawiam
Komentarz usunięty przez moderatora
Pozdrawiam
Dobra, czuję że odpływam powoli xD
Dobranoc xD
Pozdrawiam
Co do skórki, powinna działać także na xfce.
Ramdysk -
Chyba, że ktoś poprowadzi mnie za rączke jak ją zainstalować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dasz rade ( ͡° ͜ʖ ͡°)