Aktywne Wpisy
Wrrronika +20
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
dabi +44
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
Kiedyś na starym komputerze byłem zmuszony korzystać z linuxa, bo jeden rdzeń 2.1 litografia 2 kilometry i 1GB DDR1 - przy poobcinanym ubuntu z xfce dawało radę. Trochę sobie radzę w konsoli, ale trzylinijkowych komend nie napiszę - także możecie mi polecić dystrybucję, która:
jest w miarę przystępna dla średnio zaawansowanego użytkownika
jest lekka i najlepiej korzysta z ramdysku - albo z czym to się je (laptop here, 8GB RAM)
obsługuje SSHD - tudzież jak taką obsługę zainstalować
obsługuje najlepiej z miejsca karty wifi broadcom
bez 49021949012 zbędnych bajerów, które sobie zainstaluję w razie potrzeby
Jako środowisko graficzne dziewiczo spróbuję #gnome , bo spodobała mi się ta skórka pic rel (dzięki @InnyKtosek)
Archa sam nie dam rady postawić od zera, bo to nie mój poziom. A bridge-linux, którego miałem kiedyś na LiveUSB nie współpracował w żaden sposób z kartą wifi. Bodajże puppy linux i dsl to robił
Zależy mi też na łatwości w instalacji różnych rzeczy, czyli preferowałbym .deb
Coś jeszcze powinienem wiedzieć? Pokierujecie? Może ktoś już to robił...
Pozdrawiam
Domyślnie (i u mnie też) tak: