Aktywne Wpisy

Kumpel19 +121
19-latka Ruslana Danilkina dwa tygodnie temu straciła nogę w rosyjskim ostrzale artyleryjskim..
Deklaruje że chce się dalej zaangażować w obrone swojej ojczyzny - ukrainy - że "nie pozostawi swoich chłopaków", i chce wrócić jak najszybciej do swojej jednostki.. choćby pomagać przy kuchni wojskowej.
#ukraina #wojna #rosja
Deklaruje że chce się dalej zaangażować w obrone swojej ojczyzny - ukrainy - że "nie pozostawi swoich chłopaków", i chce wrócić jak najszybciej do swojej jednostki.. choćby pomagać przy kuchni wojskowej.
#ukraina #wojna #rosja

Cześć wszystkim! Nazywam się Patrycja Bereznowska, jestem zawodniczką Grupy Sportowej ORLEN. Moją pasją są naprawdę długie biegi. Jestem rekordzistką i mistrzynią świata w biegach 24-, 48- i 72-godzinnych. Zapraszam na #ama 2 marca o godzinie 17:00. Do zobaczenia!
#bieganie #sport #ciekawostki
#bieganie #sport #ciekawostki

możecie mi polecić jakieś narzędzia do robienia GUI, które potrafią trochę więcej niż Tk? Nie wiem w sumie za co się zabrać. Potrzebuje jakiegoś fajnie wyglądającego interfejsu najmożliwiej najmniejszym wysiłkiem. #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
Ok nikt nie napisał o PyGTK, a szkoda.
Jeżeli szukasz prostego narzędzia to GTK ma tą przewagę nad Qt że zostało przewidziane do łatwego automatycznego pozycjonowania elementów. Nie ma tylu zawansowanych żeczy co Qt i zachowując reguły ciężko coś spieprzyć.
Polecam też Glade jako narzędzie do ustawiania i konfigurowania komponentów, nie potrzeba generować pliku pythona tak jak w przypadku PyQt.
Jeżeli chcesz więcej to jednak Qt.