Aktywne Wpisy

APOLL0 +128
Tak wygląda mapa opadów w lutym i marcu tego roku. 3 dni deszczu w czasie dwóch miesięcy. Już nie mówiąc o śniegu.
O tej porze roku ziemia powinna być nasączona wodą z roztopów, i zwykle do tej pory była - teraz nie jest.
Dlatego, by zachować choć trochę wody w glebie:
Łapmy każdą deszczówkę, gromadzimy ją, retencjonujmy, zamiast od razu odprowadzać do kanalizacji deszczowej, rowów melioracyjnych, rzek.
O tej porze roku ziemia powinna być nasączona wodą z roztopów, i zwykle do tej pory była - teraz nie jest.
Dlatego, by zachować choć trochę wody w glebie:
Łapmy każdą deszczówkę, gromadzimy ją, retencjonujmy, zamiast od razu odprowadzać do kanalizacji deszczowej, rowów melioracyjnych, rzek.
źródło: opady
Pobierz
Milo900 +13
Koleś ma 15 lat doswiadczenia w IT. Testy, adminka, java developer i nie moze znalezc pracy.
Ale pewnie musi isc na bootcampa zeby znalezc prace, albo musi sie wiecej sie uczyc
Ta branza sie zwija. Jest coraz gorzej, ale bedzie jeszcze bardziej c-----o.
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait
Ale pewnie musi isc na bootcampa zeby znalezc prace, albo musi sie wiecej sie uczyc
Ta branza sie zwija. Jest coraz gorzej, ale bedzie jeszcze bardziej c-----o.
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait
źródło: temp_file8775565115420694278
Pobierz

Ale jest też drugi rodzaj sytuacji - np. taka. Jedziesz do znajomych, level około 30, mają np. 10 letniego dzieciaka, który uj wie dlaczego siedzi z nami przy stole o godzinie 23, gdzie na stole jest w---a, w ustach p-------y i czasami brzydkie słowa. Co gorsza, dzieciak nie to, że siedzi cicho i słucha, tylko ciągle wchodzi ludziom w słowo pragnąc skupić uwagę całego towarzystwa na sobie. Mamusia, dajmy na to naszego Karolka co chwile opowiada historię, jak to jej synek wygrał konkurs recytacji wierszy Jana Brzechwy albo dostał 5 z matematyki... Nóż k---a, jedziesz spotkać się z dorosłymi ludźmi, pogadać o poważnych tematach, ale nie, bo gówniarz drze się, kiedy go nie słuchasz, płacze i co chwile coś mu nie pasuje.
Ja byłem nauczony, że w towarzystwie dorosłych nie odzywam się niepytany, (mówię o okresie tak do lat 15). Uważam, że wyszło mi to na dobre. Mam za to kuzynkę, która mając lat 17 potrafi uciszać zdecydowanie starszych od siebie ludzi, bo ona jeszcze nie skończyła mówić o koleżance, która zrobiła jej paznokcie...
#pdk
źródło: comment_UxluXgwLElVvgmrZri7oCXvCJuUTlk77.jpg
Pobierz