Polecana marka lodówki? Bo teraz to robią straszny szrot, który się szybko psuje, wytypowałem 4 firmy, bosch, siemens, miele, liebherr, ktoś ma jakieś rady, propozycje? Może jakiś znawca tematu jest tutaj?
@neoandrew: jesli nie potrzebujesz super mega wypasu to nieźle wypada polski Polar (grupa Whirpool) z pięcioletnią gwarancją w cenie produktu. Stosunek cena / jakość naprawdę dobry. Gwarancja sprawdzona ;)
@neoandrew: ostatnio sam mialem ten dylemat i znajomy co naprawia lodowki twierdzi ze Whirlpool strasznie sie popsul i robią szmelc co psuje sie po 3-4latach. Tylko lg i samsung. Az sie zdziwiłem ze te firmy poleca. Ale ja mu ufam :)
@valdo: @Czipsu: @Rubens: @ecler: Dziękuję za opinie, ale chyba nie odważę się na lg/samsunga, bosch teraz zwraca 300 pln, kusi, chcę przeznaczyć na to do około 2k.
@neoandrew: Polar i Whirlpool to jak Skoda i Volkswagen. Nawet w tej samej fabryce je produkują. Whirpool różni się tym, że jest lepiej wykończony wewnątrz i ma więcej"bajerów" w środku. Polar z kolei ma większe zamrażalniki.
PS. No i Polar to jedyna marka w której mozna dopaść lodówkę w kolorze inox 175 cm wysokości, 5 lat gwarancji za 1100 zł.
@neoandrew: To znaczy tylko tyle, że Whirpool kupił Polara kilka lat temu i od tego czasu zarówno jedne jak i drugie lodówki schodzą z tej samej taśmy w tej samej polskiej fabryce.
Analogia do VW i Skody dokladnie to obrazuje bo VW to w sumie bardziej dopasiona Skoda, a Whirpool to bardziej dopasiony Polar. Lub odwrotnie, Polar to uboższa wersja Whirpoola.
@neoandrew: miele kosztuje 3x tyle co samsung, ktorego kupowalem rok temu, po parametrach i wygladzie to wole kupic 3 samsungi niz jedna lodowke miele. Polara kupilem pralke i jest spoko, najtansza stala sobie w euro i miala wszystko czego chcialem. Btw lodowki kup najwieksza jaka tylko zmiesci sie w mieszkaniu bo i tak bedzie za mala :-)
@Pan_Slon: Rozejrzałem się po sklepach, miele odpada i tak bo mało popularne u nas w kraju, a samsung wręcz zalewa rynek, i powiem nie są złe, z tym, że cena ta sama co niemieckiej produkcji, a w takim wypadku chyba lepiej postawić na doświadczenie.
Tak szczerze ta promocja 300 pln nie jest zła, a sprawdziłem ją i to nie ściema.
#pytanie #zakupy #elektronika
Tu http://www.najlepszelodowki.com.pl/blog/najlepsze-lodowki/ przeczytałem, że po 2 latach testów te co wymieniłem wypadły najlepiej i spoza niemiec whirpool oraz polar.
Może warto tego polara jeszcze sprawdzić, bo jak whirpool się pogorszył to nie ma co ryzykować.
PS. No i Polar to jedyna marka w której mozna dopaść lodówkę w kolorze inox 175 cm wysokości, 5 lat gwarancji za 1100 zł.
Analogia do VW i Skody dokladnie to obrazuje bo VW to w sumie bardziej dopasiona Skoda, a Whirpool to bardziej dopasiony Polar. Lub odwrotnie, Polar to uboższa wersja Whirpoola.
Polara kupilem pralke i jest spoko, najtansza stala sobie w euro i miala wszystko czego chcialem. Btw lodowki kup najwieksza jaka tylko zmiesci sie w mieszkaniu bo i tak bedzie za mala :-)
Tak szczerze ta promocja 300 pln nie jest zła, a sprawdziłem ją i to nie ściema.