Wpis z mikrobloga

@cactooos: a ja robię #cebuladeals - idę do Fielmanna w Galerii Łódzkiej - okulista na miejscu, badanie darmowe i od razu sobie można okulary zamówić :) Wczoraj tak byłem, bo muszę wymienić soczewki w swoich (zamówione, czekam na SMS z potwierdzeniem, że można przyjść i wymieniać szkła).
@jurny_juhas: jak ktoś widzi coraz słabiej to chyba jednak lepiej żeby poszedł do prawdziwego okulisty. Na stronie fielemana nie ma adnotacji, kto wykonuje takie badanie. Może to być tak naprawdę ktokolwiek. Zwłaszcza jeśli ktoś do tej pory nie nosił okularów.

@cactooos: W Łodzi nie polecę, bo się na jedną naciąłem. Mogę polecić okulistę do którego chodzę, robił też operacje mojemu dziadkowi. Jeden z lepszych w regionie. Niestety przyjmuje w Piotrkowie.
@duncanidaho2: w życiu większej pierdoły nie słyszałem ( ͡º ͜ʖ͡º) Każdy salon optyczny ma lekarza okulistę, który wykonuje badania wzroku klientom, którzy chcą zakupić okulary. Fielmann, Vision Express, Paris Optique i cała reszta. Gdyby "ktokolwiek" robił te badania, dawno już by ten salon był zamknięty przez pierwszą lepszą kontrolę. Poza tym, bardzo prosto sprawdzić takiego kogoś. Google jest potężnym narzędziem.
@jurny_juhas: nie wiem jak w Vision Express. Ale jeśli pokażesz mi na stronie Fielemana nazwiska lekarzy medycyny ze specjalnością okulista, którzy przyjmują w danym punkcie to bardzo chętnie Cię przeproszę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)