Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem #gzw #jedzzwykopem #jzw #jedzenie

You live at my home, you have to love ribs.
Metodą prób i błędów udało mi się dobrać kompozycję smaków by najlepiej pasowała moim kubkom smakowym. Oto i one, najlepsze żeberka jakie kiedykowliek jadłem/zrobiłem. A wszystko to domowymi sposobami.

Dajcie plusa albo dwa za wysiłek i zachęte na dalsze próby udoskonalenia przepisu!
źródło: comment_LvZQGLOZAQ4Yv2nfBvyRkpkD0JjTdVTT.jpg
  • 6
@pitus_bajtus: Potrzebujesz baby back ribs, parę przypraw, piekarnik i sos whisky barbecue.

Sucha marynata:

4 łyżki cukru brązowego
2 łyżki papryki wędzonej (smoked paprika z angielskiego)
1 łyżka chilli
1 łyżeczka proszku z czosnku
1 łyżeczka proszku z cebuli
1 łyżeczka mielonego kminku (ground cumin nie wiem czy dobrze tłumaczę)
Trochę suszonego oregano

Wszystko wymieszać i pokryć żeberka dokładnie z obu stron, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na