Wpis z mikrobloga

Według logowań do mojego konta według microsoftu - Lumia zwiedza aktualnie Warszawę.
Nie wiem na ile to dokładne, ale w przypadku mojego urządzenia dokładność to jakieś 100m, a Lumia na gigancie miała już 2 pomiary z tego samego miejsca.
Niestety na Warszawie się nie znam, ale podejrzanie mi wygląda fakt, że punkt znajduje się niedaleko tak sławnych ulic jak Al. Jerozolimskie, Nowy Świat i Bracka (choć ta to chyba z Krakowa).
W każdym wychodzi na to, że Lumia jest szczęśliwsza beze mnie, bo do Wawy wziąłem ją tylko raz.
#lumiauburaka
g.....d - Według logowań do mojego konta według microsoftu - Lumia zwiedza aktualnie ...

źródło: comment_wUYmarAtYYtsFhQKAdJBEf77lIunhNcC.jpg

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gwynebleid: jak sprawdzałem to określanie lokalizacji telefonu w swojej lumii to powiem jedno, we Wro jest to baaaaaardzo dokładne, tak więc w Wawie, jak już ktoś wcześniej wspomniał, to 100m to przesada, powodzenia w znalezieniu telefonu!
  • Odpowiedz
@gwynebleid: Jeśli lumia ma włączone wi-fi i lokalizacje po nich to dokładność jest tak jak mówią do 10 metrów.
Ręki sobie nie dam urwać bo nigdy nie miałem Windows Phone, ale na Androidzie i iOS to tak dokładnie działa.
  • Odpowiedz
Tak abstrachując - strach teraz znaleźć telefon i go nie oddać. ( ͡ ͜ʖ ͡)

@Saute: teściowa znalazła, szukałem 3 msc, ogłoszenie w gazecie dałem, po numerze karty sim u operatora szukałem
bez szans
operator zasłonił się ochroną
  • Odpowiedz
No i pojawił się nowy "właściciel" mojej Lumii.

Przywitał się z nami i od razu pokazał, że jest kochającym rodzicem, złodziejem, no i ma kiepski gust w wystroju wnętrz.

@gwynebleid: w jakich okolicznościach straciłeś telefon?
  • Odpowiedz
No kunwa nie działa, pokazje stacje bzowe, same wielkie ulice, żadnych skrótów. Bankowo ma włączone gps jak nie potrafi nic z telefonu wykrzesać. Ja siedze w wielkim centrum, tyyyle nadajników. Ale jestem zalogowany do bazy 2km dalej. tak to można szukac ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz