Aktywne Wpisy
TeselACC +614
Dopiero dzisiaj dowiedziałem się że #pdk nie znaczy padaka tylko pozdro dla kumatych. Używałem tego źle przez lata. Wychodzi na to że ewidentnie nie jestem kumaty. Ale za to wiele wiadomości nagle nabralo sensu
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
harold97 +662
A pamiętacie laskę z Poznania co zabiło się o nią dwóch typów ?
Ile dostała na ,,psychologa" 100k xd
Kraj spermiarzy i cucków, pewnie nie jeden wpłacający marzył nocami jak ją ratuje z opresji a ta daje mu w nagrodę.
Tak to nie, nie nie pogardzam kołchoźnikami ale jak przychodzi co do czego to prawda wychodzi na jaw o normictwie
#blackpill #pieklomezczyzn #logikarozowychpaskow #logikarozowychpaskow #redpill
Ile dostała na ,,psychologa" 100k xd
Kraj spermiarzy i cucków, pewnie nie jeden wpłacający marzył nocami jak ją ratuje z opresji a ta daje mu w nagrodę.
Tak to nie, nie nie pogardzam kołchoźnikami ale jak przychodzi co do czego to prawda wychodzi na jaw o normictwie
#blackpill #pieklomezczyzn #logikarozowychpaskow #logikarozowychpaskow #redpill
Jak nie wierzysz i jednocześnie nie kradniesz i nie mordujesz to jesteś nieracjonalny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#ateizm #neuropa #bekazprawakow
Może i masz racje ale nie mam pewności czy to tak niszowy pogląd.
@Jewptylianin: człowiek nie jest tak racjonalny, jakim niektórzy chcą go widzieć (patrz np.: różne warianty dylematu wagonika). Niewykluczone, że bycie moralnym po prostu opłaca się w dłuższym okresie.
Można również sprzeciwiać się odruchowi cofania ręki przed ogniem (;. Wiem, że nie do końca trafna analogia,
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
co nie oznacza, że oświecenie ma tylko taki charakter - niemniej bzika na punkcie rozumu i racjonalizmu mieli politycy i filozofowie we
Komentarz usunięty przez autora
@krk_mateusz: nie sądzę, akurat kwestia pewnych zasad np. nie zabijaj nie jest elementem charakterystycznym wyłącznie dla cywilizacji chrześcijańskiej, co więcej mam wrażenie, że większość chrześcijan jakoś bardzo bardzo daleko funkcjonuje od zasad, które podobno wyznają
http://www.wykop.pl/wpis/13727089/#comment-44287401