Zawsze społeczność Mirko była pomocna, to i tym razem spróbuję. Prowadzę swoją agencję, która zajmuje się robieniem stronek www, wszelkich grafik, brandingu. Jako, że moją rolą jest zarządzanie procesami, kontakt z klientem i sprzedaż szukam jakiegoś CRMu i/lub Project Management Software.
Pracowaliśmy na początku na Trello, teraz Asana. Co polecacie? Chciałbym też głównie mieć uporządkowane kontakty z klientami i możliwość robienia tam notatek, przypomnień o telefonach itp. Tworzenie lejka sprzedażowego ale też jednocześnie zarządzać projektami. Czy osobno mam wybrać CRM i osobno Project Management Software?
Robiłem research mały: SaleForce BaseCamp Workflow Jira Pipedrive Asana software od HubSpota.
Co polecacie w dosyć przystępnym budżecie. Jest nas około 4 w zespole. Dzięki za wyrozumiałość, jeżeli coś napisałem amatorsko ( ͡°͜ʖ͡°). Dopiero zaczynam.
@Simao : Freedcamp jest niezły jak na darmowe rozwiązanie. W pracy używamy ProjectThunder (nie wiem czy spełni twoje oczekiwania ale chyba warto rzucić okiem)
@Simao: Używamy w pracy asany, redmine i trello. Asana trochę zbyt skomplikowana się wydaje, ja uwielbiam prostotę i przejrzystość trello, a redmine raczej to inne zastosowanie.
@Simao: SalesForce jest platny za kazdego usera na miesiac. Jestem programista sfdc moge polecic, wszystko da sie wyklikac dla wlasnych potrzeb, jeśli cos bardziej skomplikowanego to pisac kod trzeba.
basecamp sprawdza się świetnie ale w zarządzaniu projektami z CRM nie ma nic wspólnego - jedyny minus to edukacja klienta jeśli chcesz mieć wdrożoną komunikacje klient-wykonawca - mali klienci nie ogarniają takich narzędzi...
@Simao: Hej tak jak ktoś pisał wyżej. Mogę ci polecić odoo. Jest to darmowe. Jeżeli chcesz mogę ci postawić bazę danych byś oblukał. Ofc all jest za free.
Mocniej nastawiony na zarządzanie klientami niż projektami, choć to drugie też możliwe, z wykorzystaniem zadań i przestrzeni. Funkcjonuje w firmach samodzielnie lub razem z niezależnym narzędziem do PM - jak basecamp.
Prowadzę swoją agencję, która zajmuje się robieniem stronek www, wszelkich grafik, brandingu.
Jako, że moją rolą jest zarządzanie procesami, kontakt z klientem i sprzedaż szukam jakiegoś CRMu i/lub Project Management Software.
Pracowaliśmy na początku na Trello, teraz Asana.
Co polecacie? Chciałbym też głównie mieć uporządkowane kontakty z klientami i możliwość robienia tam notatek, przypomnień o telefonach itp. Tworzenie lejka sprzedażowego ale też jednocześnie zarządzać projektami. Czy osobno mam wybrać CRM i osobno Project Management Software?
Robiłem research mały:
SaleForce
BaseCamp
Workflow
Jira
Pipedrive
Asana
software od HubSpota.
Co polecacie w dosyć przystępnym budżecie. Jest nas około 4 w zespole.
Dzięki za wyrozumiałość, jeżeli coś napisałem amatorsko ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dopiero zaczynam.
#webdesign #webdev #help #programowanie #it #software #zarzadzanie
Mocniej nastawiony na zarządzanie klientami niż projektami, choć to drugie też możliwe, z wykorzystaniem zadań i przestrzeni. Funkcjonuje w firmach samodzielnie lub razem z niezależnym narzędziem do PM - jak basecamp.