Wpis z mikrobloga

Od dziś zaczynam bieganie celem schudnięcia (120 kg motzno) i zastanawiam się jak zacząć. Nie biegałem już kilka lat (ostatni raz chyba w 2012 roku) i mam słabą kondycję. Jakieś porady, wskazówki?

#pytanie #bieganie #odchudzanie
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wandsbeker: E tam gadasz głupoty. Ludzie mimo wszystko w środku z podziwem patrzą na każdą próbę udoskonalenia samego siebie.
Przede wszystkim nie forsuj się. 120kg to sporo i stawy mogę ucierpieć jak narzucisz za mocne tempo. Jakiś spokojny trucht + ćwiczenia rozciągające na początek. Dorzuciłbym basen do tego i masz z głowy ;)
  • Odpowiedz
to że znowu się ludzie będą patrzyć jak na debila to wiem :P

@Wandsbeker: jak dalej będziesz mieć taki avatar, to bieganie nic nie zmieni ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@Wandsbeker: zacznij od zmiany diety, ponadto bardzo polecam basen, jak od truchtu dostajesz stanu przedzawałowego to zacznij robić długie marsze, potem łącz trucht z marszem aż będziesz mógł w miarę normalnie biegać wolnym tempem, jak biegasz po asfalcie to zainwestuj w dobry środek na stawy i jakieś bardzo dobre buty do biegania po twardych nawierzchniach, bo z taką masą #!$%@? sobie szybko kolana i inne stawy
  • Odpowiedz
E tam gadasz głupoty. Ludzie mimo wszystko w środku z podziwem patrzą na każdą próbę udoskonalenia samego siebie.

@adeekk1989: @venomik: pamiętam jak zaczynałem biegać w 2007 i nie dość że ludzie patrzyli się jak na idiotę to jeszcze czasami leciały komentarze.

Może od tego czasu coś się zmieniło.

@dowski: dietę już mam :P
  • Odpowiedz