Wpis z mikrobloga

@Styrmir: c++, paint, jakoś od początku roku z tym że czasem godzina w tygodniu czasem 15 godzin w tygodniu. Nie mam ogólnie czasu ale przed snem coś podłubie. W zimę będę miał dużo wolnego więc planuję skończyć bo nie mam na koncie żadnego skończonego projektu a juz czas :-P. Wzoruję się bardziej na amigowskich platfromówkach niż na soldacie.
Jeszcze daleka droga.
Pobierz p.....o - @Styrmir: c++, paint, jakoś od początku roku z tym że czasem godzina w tygo...
źródło: comment_xkicSdT908NP0AhHoqoGKKCi8IfBfOTI.jpg
@jigsaw96: nie no coś musi wyswietlać grafikę, zwykłe GDI te bez plusa.
@Xagog: Tak kafelki. Mam paint.NET, mam aseprite i jakoś najwygodniej mi w zwykłym paincie, jedynie czego mi w nim brak to większego zoomu jak w aseprite. Nawet pracę na warstwach da się w paincie ogarnąć na upartego, wystarczy parę okienek :-P

W sumie co mi tam. Jak ktoś ma Windowsa to można pobrać wersję 0.01 i krytykować. Chodzi
Jakby ktoś się zastanawiał czemu GDI a nie GDI+ to wyczytałem że do zwykłego wyświetlania spriteów GDI jest szybsze, a bajery z GDI+ mi są zbędne. No i co mnie dziwi gra działa na starych pc z XP (z millenium nie miałem gdzie sprawdzić :P) tak samo jak na nowych z win8 do tego gdyby nie podkład muzyczny całość po spakowaniu rarem zmieściłaby się w 500-600 kb.