Wpis z mikrobloga

Przyszły butki! Niestety śnieg leży na drogach więc nawet krótka jazda na razie odpada :|

Ale nie omieszkałem sprawdzić jak się wypinają/wpinają i jakie to uczucie mieć je nogach. Bloki z luzem to fajna sprawa, pozawalają na prawdę na spory zakres ruchu. Ale chodzi się w nich pokracznie, więc spacer z dziewczyną raczej odpada, dobrze, że nie mam dziewczyny :)

I jak widać na zdjęciach dostałem jeszcze cały tegoroczny katalog i jakiś tam ulotki.

Ja chce wiosnę #!$%@?!

#rower #oswiadczenie ##!$%@? #wiosnoprzyjdz #foreveralone
Pobierz ElCidX - Przyszły butki! Niestety śnieg leży na drogach więc nawet krótka jazda na ra...
źródło: comment_OMXg7O3n8kawgSEBAvmcTQmgmrJiidkr.jpg
  • 19
@ElCidX: Uuu, #!$%@? bedziesz miec i tak będa ohydne po sezonie :( Na co Ci szosowe? Ja jeżdze szosa i mam mtb, bardziej uniwersalne i da sie w nich chodzic :> A jak chce to przekładam opony w rowerze i moge w teren pojechac jeszcze.
@3Xpro: Nie jeżdżę w jakiś parszywych warunkach, dodatkowo to są buty szosowe. A po co mam w nich chodzić? Ja na rower idę pojeździć a nie do znajomych na piwko pojechać :)

Widzę, że edytujemy na zmianę :) Ja nie przepadam za jazdą po terenie, a jak bym chciał w teren to bym wziął brata KTM i bym pojechał :)
@ElCidX: Ale czemu nie mtb, które są bardziej uniwersalne? Waga ta sama i lepsza podeszwa w #!$%@? przy tej samej cenie. Nawet jak Ci przyjdzie pchać rower z flakiem to będzie dramat. A białe i tak się uwalą, chyba, że jeździsz tylko w idealna, suchą pogodę.
@3Xpro: Bo jestem pro :P SL są sztywniejsze, w zeszłym roku przez 1500 km i tylko może dwa razy schodziłem z roweru aby dojść do sklepu etc.

I tak nie lubię jeździć w deszczu czy jak jest jakiś syf na drodze, uwielbiam słonko.
@Bimbermaeister: Zwykłe spd są spoko, i też dadzą radę w kolarce, ale mi po prostu nie pasowały do mojego konceptu siebie na rowerze :) Jak bym miał dwa roweru drugi jakiś w teren etc to wtedy wybrał bym zwykłe spd, ale skoro jeździć będę tylko na kolarce to wybrałem rozwiązanie dedykowane do niej.
@Bimbermaeister: Wszystko zależy od tego gdzie i w jakim celu się jeździ, jeśli tak jak ja, czyli specjalnie idę sobie pojeździć na rower to sl jak najbardziej. Ale jeśli ktoś dojeżdża do pracy szkoły etc, to spd jak najbardziej. Bo i są buty w których potem można się normalnie poruszać.
@Bimbermaeister: @ElCidX: W moich da się chodzić właściwie normalnie, tylko jak bloki stukają to wydają dziwny odgłos. No, ale ja mam MT, przystosowane w jakimśtam stopniu do poruszania się piechotą.

@3Xpro: Nie jest czasem tak, że bloków od sl nie dasz rady przykręcić do normalnych butków od spd? szosowe nie mają korków w podeszwie a blok jest wielki, dzieki czemu niby lepiej przekazujesz energię (m.in dlatego cranki-egg beatery są
@ElCidX:

1. Z czego masz zrobione bloki? Tworzywo sztuczne? Jak zamierzasz trochę chodzić (nawet awaryjnie przy potrójnym flaku w środku trasy) to są do kupienia na #!$%@? gumowe nakładki na bloki, dzięki którym można chodzić.

2. Jaki kąt luzu? IMO na początku jest OK ale już po pierwszych tysiącach km zaczyna #!$%@?ć bo czasami ciężko się wypiąć :/
@cofko: Sztuczne. Widziałem te nakładki, ale i tak nie zamierzam chodzić :)

Ciężko określić jaki to jest kont, coś koło 5-10 stopni, a przynajmniej tak mi się wydaje. Jeszcze w nich nie jeździłem, ale wydaje mi się że wypinają się bardzo fajnie wątpię abym na nie narzekał. Wypina się z nich bardzo intuicyjnie.