Wpis z mikrobloga

Mireczki, #!$%@?ło mnie i zaczynam uwzględniać pobyt #bmw #e36 na mojej liscie samochodów, które chciałbym kupić xD Najbardziej by mnie interesowały 320, 323 albo 325 z gazem, dostane do 10k w miarę nie zwiesniaczoną i niezaniedbaną wersję? No i na co uważać, bo jezeli chodzi o bmw to nie bardzo sie orientuje, tylko dosyć ogólnie.
@Kejran @Sorek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pytanie #motoryzacja
  • 75
Inaczej, w cenie 10k kupujesz auto które będzie w chu drogie w naprawie, a technologia użyta do jego produkcji jest awaryjna ze względu aby to auto miało osiągi. Znajomy kupił bmw za 20 tys. w ciągu roku dołożył w naprawę 10k. Sam stwierdził, że naprawiając takie rzeczy w aucie innej marki wydałby 1/4 tej ceny. Tutaj nie podam detali co się popsuło itd, bo mi mówił, ale nie zapamiętałem, bo na mechanice
@ZycieJAKsen: Przecież to kolega chce wydać 10 koła i to jego pieniądze. Jeśli marzy mu się bmw, to czemu nie? A mogłeś to od razu napisać, a nie świrować z debilami z kółkiem itp. Dziś wyprzedzał mnie jeden debil, pod górkę, na czoło z mercem atego. Jechał jeepem grand cheerokie. Za chwilę drugiemu na krajówce 120 było za wolno za mną, łyknął, peugeotem 307... Zero beemek. Tak więc nie marka identyfikuje
@ZycieJAKsen: Jakies 30-40k km rocznie.
Klasyczne bmw w 6cyl benzynie nie jest drogie w naprawie, mam piąte bmw i jeśli chodzi o ceny czesci są porównywalne z innym markami i adekwatne do jakości. Najwieksza zaleta to bezawaryjność miałem bardzo dużo aut rożnych Marek i bmw są jednymi z najsolidniejszych w tej kwestii.
Co do policji to zatrzymano mnie dwa razy, w Oplu i Fordzie ;)
@Kejran: Nie znam Cię, więc nie napisze że kłamiesz. Znajomi (2) właściciele bmw inaczej opisują częstotliwość spotkań z policją. Twierdzisz, że bmw za 10k będzie bezawaryjne/nie trzeba będzie wkładać kasy w nie po zakupie?
@ZycieJAKsen: 2.0 TDCI 130KM.

Co do awaryjności bmw to te starsze modele właśnie do 10-15k zł są jednymi z najmniej awaryjnych, z doświadczenia z nimi wiem, że jak są zdrowe i pewne to jeżdżą, niema czegoś takiego, że nagle coś sie psuje i staje, bo auto ma kaprysy. A wszystkie Sebixy są świetnym dowodem, czy inne auto pałowane i używane przez debili po tylu latach dalej jeździłoby i często trzymało fabryczne
@ZycieJAKsen: weź wyjdź.

@Shodan56: za 10 klocków może uda Ci się kupić 320i coupe we względnie przyzwoitym stanie i wypasie. I licz się z tym, że kolejne 3-5 wypadałoby wyłożyć na wejściu żeby jeździć jak przystało na BMW. Ale w zamian dostajesz na prawdę zajebiste auto.