Wpis z mikrobloga

#biznes #praca #pieniadze

Ej murki pomocy. Dostalem wlasnie telefon, ze jeden z pracownikow zepsul nam wysoce specjalistyczne narzedzie ( warte nowe prawie 50 k) i co ja mam teraz z nim zrobic? Koles zarabia powiedzmy niecale dwa tysiace, jak sciagnac z typa pieniadze? Mam mu przez dwa lata nie placic? I to juz k---a drugi raz w przeciagu roku ;_; Za pierwszym razem myslalem, ze przypadek, ale teraz to chyba k---a sabotaz przemyslowy.

#feels w c--j
mistrztekkena - #biznes #praca #pieniadze 

Ej murki pomocy. Dostalem wlasnie telef...

źródło: comment_P315H2K012ykuXSlIMXg0busXx0Zxuat.jpg

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Logan00:

Odszkodowanie ustala się w wysokości wyrządzonej szkody, jednak nie może ono przewyższać kwoty trzymiesięcznego wynagrodzenia przysługującego pracownikowi w dniu wyrządzenia szkody.

Aha, czyli najwyzej moge go w-----c i sie sadzic o 6 k. Super kraj bulwo, super kraj.
  • Odpowiedz
@mistrz_tekkena: Spójrz na to z drugiej strony. Gdyby pracownicy mieli odpowiadać wynagrodzeniem za nieumyślne szkody na sprzęcie to nigdy nie znalazłbyś nikogo do obsługi drogich urządzeń bo każdy bałby się ryzyka.
  • Odpowiedz
@mistrz_tekkena: to się nazywa luddyzm.

Za wikipedią: "Luddyzm – angielski radykalny ruch społeczny z początkowego okresu rewolucji przemysłowej (1811-1813), którego przedstawiciele składali się głównie z wolnych chałupników, rzemieślników i tkaczy. Luddyści protestowali przeciwko zmianom sposobu ich życia i nowej etyce pracy, które zostały spowodowane przez wynalezienie maszyn tkackich. Ich działalność sprowadzała się do niszczenia krosien."

Może tu chodzi o te wynagrodzenie "powiedzmy niecale dwa tysiace"
  • Odpowiedz
Odszkodowanie ustala się w wysokości wyrządzonej szkody, jednak nie może ono przewyższać kwoty trzymiesięcznego wynagrodzenia przysługującego pracownikowi w dniu wyrządzenia szkody.

Aha, czyli najwyzej moge go w-----c i sie sadzic o 6 k. Super kraj bulwo, super kraj.

@mistrz_tekkena: XDDDD no tak może jeszcze życiem mają odpowiadać za te grosze xDDD
  • Odpowiedz