Wpis z mikrobloga

187 088,28 - 48,7 = 187 039,58
VI Supermaraton Gór Stołowych
Przewyższenia +2200/-2000
Trudny technicznie bieg, do tego piekielny upał i w efekcie około 25% osób nie ukończyło.
Prawdopodobnie przed zejściem z trasy i kroplówką uratowało mnie to, że na punktach płyny uzupełniałem owocami, izotonikiem i colą. 2 litry wody w bukłaku uzupełniane na punktach służyły bardziej do polewania głowy i karku niż do picia. Do tego banany i od czasu do czasu szczypta soli. Choć i tak miałem już dziwne objawy - gęsia skórka i ból karku.
Miałem też sporo szczęścia bo "glebę" zaliczyłem akurat w dość bezpiecznych miejscach, więc jestem tylko pozdzierany, bez złamań (co najmniej 2 osoby skończyły w gipsie).
Pasterka jest klimatyczna.
http://app.endomondo.com/workouts/556887811/8875079

#sztafeta #biegajzwykopem #biegigorskie
mizaj - 187 088,28 - 48,7 = 187 039,58
Przewyższenia ...

źródło: comment_bD2zhzaXJthbKBEEXcKEDy9jLA6hhNVD.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
@RRybak: Zdjęcie zrobione przez mistrza fotografii "sportowej". Mam nadzieje, że wkrótce wrzuci do neta całą galerię i gdzieś mnie tez tam "cyknął".
  • Odpowiedz
187 088,28 - 48,7 = 187 039,58

Przewyższenia +2200/-2000

Trudny technicznie bieg, do tego piekielny upał i w efekcie około 25% osób nie ukończyło.

@mizaj: gratulacje, toż to nie dla ludzi zawody a dla nadludzi :) Szok że TYLKO 25% osób nie ukończyło - podejrzewam że 90% tutejszych biegaczy (ze mną włącznie, rzecz jasna) by wymiękła już na początku :)
  • Odpowiedz
@mizaj: gratulacje, to musiał być naprawdę spory wyczyn. Te okolice są przepiękne, byłem tam wiele razy jako dziecko. Muszę się wybrać w najbliższym czasie:)
  • Odpowiedz
@mizaj: gratulacje! jeśli możesz opisz pokrótce jak wyglądały twoje przygotowania do tego biegu tzn. jaki kilometraż tygodniowo, jakiego rodzaju treningi i jakie dodatkowe ćwiczenia :)
  • Odpowiedz
@ShooleR: 48 km? Żartujesz, przecież to "Supermaraton" a nie ultra. Oczywiście to ciężki bieg, szczególnie końcówka daje po nogach - sam tam ustawiałem trasę dwa lata temu, ale ultra toto nie jest.
@ProjektGdansk: znaczy że 42,196 km to już ultra? ;) Pobiegasz trochę długich dystansów i sam inaczej spojrzysz na takie nazewnictwo.
  • Odpowiedz
Z definicji Ultra to wszystko powyżej dystansu Maratonu. Twoim zdaniem musi miec ile? 50? 60? Czy 100?

Ja biegam regularnie PMNO 50km i mimo, że czasami wykreca się np 48km to niektóre są o wiele trudniejsze niż np taki GWiNT co był Ultra Crossem (55km). To PMNO jest Ultra czy nie? :) jak zrobię 48km to co na miecie? "kurde, dziś nie było Ultra..."? :D

A to, że generalnie Ultra się nie
  • Odpowiedz
@magzsza: Konkretnie pod ten bieg nie przygotowywałem się. Raczej ogólnie do całego sezonu. Kilometraż różny, od 60-70 km do 150 km tygodniowo. Trzeba biegać w terenie, ćwiczyć podbiegi, przydają się ćwiczenia siłowo-stabilizacyjne i rozciągające. W necie jest pełno artykułów, zdjęć i filmów z różnymi ćwiczeniami. Ja wybieram te najpotrzebniejsze, dopasowane do moich słabych stron.
  • Odpowiedz
@mizaj: Super impreza, zazdroszczę udziału (i nie zazdroszczę pogody :P) W zeszłym roku podwoziłem jednego nieszczęśnika do mety, bo mocno osłabł.
  • Odpowiedz