Aktywne Wpisy
puesmanana +67
Czy naprawdę ktoś wierzy, że SUV spalający ponad 20 l benzyny, jest bardziej ekologiczny, niż małe autko, którego norma została sklasyfikowana o stopień niżej w tabeleczce?
A co ze śladem węglowym przy produkcji takiego samochodu?
Przestańcie robić z tego wojnę ideologiczną.
#sct #krakow #motoryzacja
A co ze śladem węglowym przy produkcji takiego samochodu?
Przestańcie robić z tego wojnę ideologiczną.
#sct #krakow #motoryzacja
źródło: 1000028909
Pobierz
źródło: temp_file119450909189948363
Pobierz

Nie jestem jeszcze jakimś wymiataczem linuksowym i nadal nie do końca ogarniam kwestie dotyczące tych wszystkich ALSA i PulseAudio itp.
Może skoro mam już działający mpsyt i da się sluchać muzyki to potrzebuję tylko jakiegoś prostego oddzielnego wizualizatora, który przechwytywałby każdy dźwięk idący na słuchawki/głosniki? Znacie jakieś dobre narzędzia terminalowe tego typu?
Liczę na harcerskie podejście - czyli "da się, nie ma rzeczy niemożliwych" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w załączeniu obrazek poglądowy do programu, do którego zachciewa mi się jakiejś klimatycznej, prostej wizualizacji.
#linux #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #elementaryos
źródło: comment_EyYKLVm5XohKwcsKz47kBpUIvHATlU40.jpg
PobierzNp. znalazlem coś takiego https://github.com/karlstav/cava - zainstalowałem, nie wywala żadnych blędów, program działa - a jednak, kiedy się włączy jakąkolwiek muzykę to wizualizacja ani drgnie. Po prostu, muzyka i wizualizator jak dwa światy.
@kukimanstah: a to nie jest tak, że ten program działa z alsa ? Może spróbuj tego co piszą pod tym linkiem o współpracy z pulse ...
Łap plusa mirku.
Udało mi się doprowadzić cavę do działania. Wybacz że nie opiszę bardzo szczegółowo, ale niestety nie za bardzo teraz mam czas ;/ Piszę na przykładzie Arch'a, ale pod Elementary powinno być podobnie.
Taką metodą "na małpę" wklepujesz:
1.
sudo modprobe snd_aloop2.
aplayźródło: comment_ImifhnkbXzd0y6ngNyNW83wMMUBo9nzD.jpg
PobierzW tym momencie cava będzie "przechwytywała" każdą muzykę jaką puścisz: niezależnie od źródła: youtube, odtwarzacz muzyki, skype.
źródło: comment_pj8KFQi3tJVD1wk2jVnriCi4aUYqsr9M.jpg
PobierzJeżeli zaś chodzi o samą konfigurację aby cava działała, to:
1. Najpierw dodaliśmy do