Aktywne Wpisy

wykop +28
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
blinkarA +7
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

Nie jestem jeszcze jakimś wymiataczem linuksowym i nadal nie do końca ogarniam kwestie dotyczące tych wszystkich ALSA i PulseAudio itp.
Może skoro mam już działający mpsyt i da się sluchać muzyki to potrzebuję tylko jakiegoś prostego oddzielnego wizualizatora, który przechwytywałby każdy dźwięk idący na słuchawki/głosniki? Znacie jakieś dobre narzędzia terminalowe tego typu?
Liczę na harcerskie podejście - czyli "da się, nie ma rzeczy niemożliwych" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w załączeniu obrazek poglądowy do programu, do którego zachciewa mi się jakiejś klimatycznej, prostej wizualizacji.
#linux #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #elementaryos
źródło: comment_EyYKLVm5XohKwcsKz47kBpUIvHATlU40.jpg
PobierzNp. znalazlem coś takiego https://github.com/karlstav/cava - zainstalowałem, nie wywala żadnych blędów, program działa - a jednak, kiedy się włączy jakąkolwiek muzykę to wizualizacja ani drgnie. Po prostu, muzyka i wizualizator jak dwa światy.
@kukimanstah: a to nie jest tak, że ten program działa z alsa ? Może spróbuj tego co piszą pod tym linkiem o współpracy z pulse ...
Łap plusa mirku.
Udało mi się doprowadzić cavę do działania. Wybacz że nie opiszę bardzo szczegółowo, ale niestety nie za bardzo teraz mam czas ;/ Piszę na przykładzie Arch'a, ale pod Elementary powinno być podobnie.
Taką metodą "na małpę" wklepujesz:
1.
sudo modprobe snd_aloop2.
aplayźródło: comment_ImifhnkbXzd0y6ngNyNW83wMMUBo9nzD.jpg
PobierzW tym momencie cava będzie "przechwytywała" każdą muzykę jaką puścisz: niezależnie od źródła: youtube, odtwarzacz muzyki, skype.
źródło: comment_pj8KFQi3tJVD1wk2jVnriCi4aUYqsr9M.jpg
PobierzJeżeli zaś chodzi o samą konfigurację aby cava działała, to:
1. Najpierw dodaliśmy do