Wpis z mikrobloga

• 7
Taka sytuacja Mireczki: dzisiaj byłem na dwóch rozmowach kwalifikacyjnych.

tl;dr najpewniej nie przyjęli mnie do pracy.

Jedna: konsultant klienta w salonie play, druga specjalista do spraw aukcji internetowych w x-kom. Na pierwszą rozmowę poszedłem z super pozytywnym nastawieniem, bardzo chciałem tam pracować, ponieważ pokrywa się to z moimi zainteresowaniami, elektronika użytkowa itd. Gadałem z 3 babkami, już jedna chciała zaproponować mi przyjście w poniedziałek na okres próbny, ale druga się włączyła, że chce obejrzeć jeszcze resztę kandydatów... miały zadzwonić wieczorem na tak, a jeśli nie dryndną to znaczy że podziekowaly... jest 20, prawie 21 a ja dalej czekam na telefon :(. Dopadly mnie teraz przeokropne feelsy, bo miałem nadzieję w końcu się ustabilizować, mieć fajna prace i kontakt z ludźmi. Jestem wygadany, według różowych przystojny, potrafię właściwie rozmawiać z klientem. A pewnie i tak przyjmą jakiegoś losowego #!$%@?, który będzie tylko #!$%@?ł ludzi po salonach... No cóż, najwyraźniej dalej czeka na mnie praca fizyczna, jako jedyne źródło zarobku. Niby nie można się poddawać, ale to strasznie człowieka przytłacza kiedy, mimo tego że miałbyś może i mało płatna prace, ale taka, jaka bym chciał... Rozmowa w x-komie przebiegła poprawnie, ale, jak sobie pomyślę o 3 progach rekrutacji w walce o 1500 złotych i premie to mnie troszkę boli.. cóż, będę próbował :)
P.S. Mam 20 lvl dopiero, ale imam się różnych zajęć od 12 roku życia i to nie przy koszeniu trawy, ale na przykład montaż szaf elektrycznych i tego typu rzeczy.
#feels #sadstory #smutnazabapng #pracbaza
  • 22
  • Odpowiedz
@MZ23: Spokojnie,do mnie po 21 dzwonili że dostałem się do pracy :)
Pozytywne nastawienie!!! Pamiętaj! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja dostałem się do pracy 3 dni temu.
Zaproponowałem swoją stawkę i mnie przyjęli po 2 dniach próbnych ()
  • Odpowiedz
@MZ23: trzeba było powiedzieć, że jesteś uparty i dążysz do celów. A jakby ci powiedzieli, że zadzwonią wieczorem to mogłeś siąść i "ok to poczekam tu" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szukaj pracy po wyspach GSM itp. ja tak znalazłem i nie jest źle. #fstabpraca
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Sieniu: @ftosf: dzięki Kumple, czekam i czekam jednakże nerwy nie wytrzymujo :). Może pyknie, a jak nie to będę szukał coś fajnego na upartego :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@rahuza123: @Avario: bardzo Was proszę, nie deprymujcie mnie ;). Pożyjemy zobaczymy, podstawa 1600 złotych za pełny etat i coś mi się wydaje ze chyba nie może malec, ale pewnie jestem naiwny? :)
  • Odpowiedz