CHOLERA MIRKI DZWOŃCIE NA ONKOLOGIE, SZYYBKOO!!!11 Niech dr Korwin przygotuje dla mnie antidotum z wolnego rynku, bo lewacki rak zaatakowal moje oczy i robi przerzuty na mzog!!!
A tak serio, dzisiaj pierwszy raz w moim over 30 letnim zyciu kupilem gazete Fakt, zeby moc wyrobic sobie opinie o niej i tak czytam te zmyslone historie i placze, lzy leca strumieniami.
To ja w 2014 r. spedzilem poza domem 73 dob hotelowych, od 6 lat pilnujac biznesu, wysrywam sobie zyly, nie mam zony i gowniakow, nawet #!$%@? psa nie mam ;; A wystarczylo jak ten cwel z kolkiem w uchu #!$%@? sie 5 lat i skonczyc Wyzsza Szkole Bansu i Lansu na kierunku analny medyczny i KTOŚ by mi ZAGWARANTOWAŁ GODNĄ PENSJE I STAŁĄ PRACĘ. ;; najlepiej wpisem do konstytucji.
@mistrz_tekkena: w każdym raku jest trochę prawdy, przydało by się zmienić szkolnictwo od podstaw i przy okazji rząd i prawo jeszcze prace i zarobki i w ogóle kraj i wszystko... #!$%@? humor na samą myśl o tym.. kraj piękny tylko wszystko #!$%@? (òóˇ)
@mistrz_tekkena: Duch PRLu jest w narodzie niestety bardzo mocny. "A bo panie, za komuny to było lepiej, każdy pracę miał i mieszkanie, a teraz patrz pan..."
#!$%@? sie 5 lat i skonczyc Wyzsza Szkole Bansu i Lansu na kierunku analny medyczny i KTOŚ by mi ZAGWARANTOWAŁ GODNĄ PENSJE I STAŁĄ PRACĘ
@mistrz_tekkena: tak sie sklada ze ten kierunek jest zajebiscie ciezki a 2000 to sie tam zarabia ale brutto. ale tak to jest jak sie ktos wypowiada o czym o czym nie ma pojecia. moze najpierw sie dowiedz czym sie zajmuje analityk medyczny i jak wyglada sposob
@mistrz_tekkena: Tak jak napisał @AdekJadek, akurat analityka medyczna do najprostszych nie należy i nie ma co jej porównywać do gówno kierunków, mój różowy to studiuje i w 75% przerabiają ten sam materiał co kierunek lekarski, więc w ciągu tygodnia siedzenie po nocach przy książkach to norma, a i w ciągu weekendu o chwilę wolnego ciężko, zresztą na lekarskim czy stomatologii mają to samo.
@AdekJadek: Ale co z tego ile potrzeba wlozyc w to nauki skoro pensje reguluje podaz i popyt na dana prace? Moja kolezanka na kulturoznastwie musiała zakuwać 10x wiecej, robic praktyki i jakies szkolenia w galeriach, a moi znajomi po IT zarabiaja kilka razy tyle co ona wiec tu tez jest jakas niesprawiedliwosc ktora powinienes widziec.
@mistrz_tekkena: Krótkie zdanie i nie wiadomo nawet o co temu człowiekowi chodzi. Może on proponuje zmiany w szkolnictwie które sprawią, że dla pracodawców absolwenci wyższych szkół będą bardziej wartościowi albo szkoły będą starały się ograniczyć ilość studentów na kierunkach dostosowując ich liczbę do realiów runku. Nie wiem. Z jego wypowiedzi nie wynika, że oczekuje pomocy od Państwa.
W każdym razie mogło mu chodzić o wiele rzeczy. I faktycznie, dostałem raka ale
@AdekJadek: @Kappuchu: Ale co mnie to interesuje. Serio. To jesli wiecie, ze kierunek ciezki a praca gowniana to po co sie w tym gownie babracie? Jakby bylo malo analityków medycznych to by rynek zweryfikowal ichc zarobki. A sorry to lewacki pomyśl regulacji pracy. Chcecie posłuchać moich zali jaka ja mam ciezka robotę? Oh wait to ten prywaciarz co zarabia biliony na nieszczęściu innych.
@mistrz_tekkena: Szanuję, że doszedłeś do czegoś w życiu ciężka pracą - nic do tego nie mam, chodzi mi o to że nie ma co wrzucać wszystkich kierunków studiów do gówno worka, bo to że np. "analityka medyczna" nie brzmi jakoś wyniośle jak np. weterynaria, stomatologia, lekarski, nie znaczy, że się tylko imprezuje, chleje itd. itp. jak to widzę na niektórych kierunkach u siebie na polibudzie, a ludzie się w to pchają
@InnyKtosek: Porownujac do tego ile trzeba sie uczyc i jakie sa zarobki i do tego ile musza inni sie narobic by otrzymac podobne to okazuje sie ze jednak takie trudne nie jest.
@mistrz_tekkena: Kiedy on ma rację. Mam dwie kuzynki, które od urodzenia mieszkały w UK, tam studiowały (kierunki chyba wybrane totalnie losowo, choć zaznaczam, że techniczne), po 4 latach studiów obejrzały ulotki i ogłoszenia, które ktoś przyniósł na ich uczelnie, wysłały w parę miejsc podania i mają taką pracę, że u nas ci z IT by płakali. Łącznie ze służbowym mieszkaniem i samochodem. W Polsce pewnie nie miałyby nic.
@Comboman: @mistrz_tekkena: Tutaj psuje wszystko edukacja państwowa. Szkoła ma zapewnione pieniądze, nie ważne czy kształci przyszłych inżynierów czy polit(uj się na nimi Boże)ologów marnujących wpływy do budżetu przeznaczone na szkolnictwo wyższe, a takich "uczelni" mało nie jest. Zresztą te techniczne też nie są nigdy na czasie, bo są związane z odgórnymi regułami. Zanim ministerstwo zareaguje rynek już się zmienia. O machlojkach od strony zarządzania tym badziewiem nawet nie wspomnę...
@50shadesofbane: zapytał bym jak żyć ale to już oklepane powiedział bym - obalmy to, zmieńmy, naprawmy (państwo jest nasze) ale te wszystkie moherki, karyny, sebixy, janusze.. gdyby tak się w końcu wszyscy zgrali... każdy wie że jest źle i że choć konstytucja wprowadzona 2 na świecie to poprawka poprawki od poprawki do podpunktu artykułu gdzie każdy może się zgubić wymaga zmian.. szkoda że demokracja tylko na papierku i nikt z tego
CHOLERA MIRKI DZWOŃCIE NA ONKOLOGIE, SZYYBKOO!!!11
Niech dr Korwin przygotuje dla mnie antidotum z wolnego rynku, bo lewacki rak zaatakowal moje oczy i robi przerzuty na mzog!!!
A tak serio, dzisiaj pierwszy raz w moim over 30 letnim zyciu kupilem gazete Fakt, zeby moc wyrobic sobie opinie o niej i tak czytam te zmyslone historie i placze, lzy leca strumieniami.
To ja w 2014 r. spedzilem poza domem 73 dob hotelowych, od 6 lat pilnujac biznesu, wysrywam sobie zyly, nie mam zony i gowniakow, nawet #!$%@? psa nie mam ;; A wystarczylo jak ten cwel z kolkiem w uchu #!$%@? sie 5 lat i skonczyc Wyzsza Szkole Bansu i Lansu na kierunku analny medyczny i KTOŚ by mi ZAGWARANTOWAŁ GODNĄ PENSJE I STAŁĄ PRACĘ. ;; najlepiej wpisem do konstytucji.
#!$%@? tyle przegrac ;_; #polityka
i przy okazji rząd i prawo
jeszcze prace i zarobki
i w ogóle kraj i wszystko...
#!$%@? humor na samą myśl o tym..
kraj piękny tylko wszystko #!$%@? (òóˇ)
@mistrz_tekkena: tak sie sklada ze ten kierunek jest zajebiscie ciezki a 2000 to sie tam zarabia ale brutto. ale tak to jest jak sie ktos wypowiada o czym o czym nie ma pojecia. moze najpierw sie dowiedz czym sie zajmuje analityk medyczny i jak wyglada sposob
@loczyn: nie podaz i nie popyt bo to zawod regulowany
EDIT i place sa w nim takie jak i w calej gownianej polskiej sluzbie zdrowia
W każdym razie mogło mu chodzić o wiele rzeczy. I faktycznie, dostałem raka ale
@loczyn: Bo programowanie, administracja serwerami, zarządzanie bazami danych jest takie proste...
powiedział bym - obalmy to, zmieńmy, naprawmy (państwo jest nasze) ale te wszystkie moherki, karyny, sebixy, janusze.. gdyby tak się w końcu wszyscy zgrali...
każdy wie że jest źle i że choć konstytucja wprowadzona 2 na świecie to poprawka poprawki od poprawki do podpunktu artykułu gdzie każdy może się zgubić wymaga zmian.. szkoda że demokracja tylko na papierku i nikt z tego