Wpis z mikrobloga

@Johnny_Revolta: Jarmuż jest całkiem dobry, choć bardziej go czuć. Boćwinka się nadaje (Silverbeet), ale zalatuje trochę już teksturą trawy. A próbowałeś zamiast zielonego pójść w czerwone i wrzucić tak 1/5 buraka? Wbrew pozorom bardzo dobre.
  • Odpowiedz
@Johnny_Revolta: Nic więcej mi nie przychodzi do głowy. Ja z zielonych rzeczy używam szpinak i jarmuż. A, jak wrzucisz banana, szpinak i jagody, to kolor wyjdzie Ci brązowy. Tak gdybyś chciał poeksperymentować z kolorami więcej :D
  • Odpowiedz
  • 2
@gagit: jako bazę na dwie porcje po 0,7 kazda: szpinak, luskany słonecznik (stołowa łyżka), chia (stołowa lyzka), 1/3 ogórka, woda mineralna. Do bazy zawsze dodaje twarde kiwi (1-3) i banan zielonkawy (1-2) w zależności co leci dalej. Jako uzupełnienie dojrzałe mango (bardzo polecam), jabłka (ze skórą), lub nektarynki (1-3). Czasem daje więcej ogórka, dorzucam świeżej mięty, rodzynek lub żurawiny. W sumie nic szczególnego.
  • Odpowiedz
@Johnny_Revolta: Liście rzodkiewki, smakują jak rzodkiewka ale są trochę delikatniejsze. :) Poza tym jarmuż, natka pietruszki/marchwi (chyba trudna do kupienia :<), roszponka, może rukola? Babka lancetowata?
  • Odpowiedz