Aktywne Wpisy

Nie_fair +4
Zastanawiam się czy istnieje jakaś alternatywa jedzenia tzn jakiś produkt w formie płynnej albo w tabletkach który zawiera wszystkie składniki potrzebne do podtrzymania funkcji życiowych ale żeby nie miało zbytnio smaku i zapachu, chodzi mi o to by odzwyczaić się od tradycyjnego pokarmu który wymaga przyrządzenia i dodawania składników oraz wymaga czasu na spokojne spożycie.
Niby są te koktajle huel ale czy można wyłącznie na nich opierać swój tryb odżywiania ? Jakieś
Niby są te koktajle huel ale czy można wyłącznie na nich opierać swój tryb odżywiania ? Jakieś

hirek_gawron +366
stop ŻAby czAs
źródło: temp_file9059966850227305279
Pobierz

mam pytanie o #doctrine... wciąż jeszcze nie ogarniam relacji #manytoone czy #onetomany... dlaczego chciałem was prosić o pomoc :)
Powiedzmy że mam trzy encje, żeby to uprościć posłużę się przykładem z komunikacji miejskiej:
Encje:
- busStop
- timeTable
- arrivals
Relacje powinny być takie:
busStopmoże mieć wieletimeTabletimeTablemoże mieć jednenbusStoporaz wielearrivalsarrivalsmoże mieć jedentimeTableCzy ktoś mógłby podać przykład jak powinno to być zmapowane? :(
Czy tak jest dobrze?
http://pastebin.com/KKdJCjYv
Komentarz usunięty przez autora
no to tak:
BusStop - przystanek
TimeTable - tabliczka odjazdów - zawiera komunikaty oraz tablicę odjazdów (arrivals) (godziny)
Arrivals - godziny odjazdów
Więc wymyśliłem to sobie tak że przystanek może mieć różne tabliczki które mają inne godziny odjazdów
Dodając do tego linie autobusowe wygląda to mniej więcej tak: Arrivals(BusStopId, LineId, Time)
I teraz mając BusStopId możesz sprawdzić jakie linie tam idą i o której godzinie ( informacje z tabliczki ) a czas jest w jednym miejscu.
Arrivals(BusStopId, LineId, Time)
Jeszcze powiedz mi jak później z encji busstop mogę odwołać się do godzin odjazdu dla danej linii?
busstop->getArrivals()i potem pętlą sprwadzam czy
busstop->getArrivals()->getLineId()jest równe aktualnej linii?(pomijam oczywiście możliwość puszczenia selecta do bazy z
busstopiporazlineid)$busStop->getArrivals()pobiorę wszystkie godziny odjazdów dla tego przystanku (w tym dla wszystkich linii które się tam zatrzymują)a zrobić coś takiego żeby przy pomocy
$busStop->getArrivals() dostać godziny odjazdu dla tego przystanku gdzie LineId = 1?