Wpis z mikrobloga

Mireczki!
Czy ktos z Was jest szczesliwym (lub nie) posiadaczem #blackberry passport?
Jak wrazenia? Mieliscie okazje porownac z #ios ?
Zastanawiam sie na wymiana mojego #iphone na #bb ale zastanawiam sie jak to sie sprawuje w codziennym uzytkowaniu? Jak dzialaja aplikacja z andka i amazonu, jak kompatybilnosc z serwisami spolecznosciowymi? Czy sa jakies problemu z BT?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paaszczaktaxi: passporta nie posiadam, miałem natomiast modele z serii 8XXX i 9XXX - cholernie dobre telefony. Bateria długo trzyma, korzystanie z fizycznej klawiatury to przyjemność jak ktoś dużo pisze. System prosty i przejrzysty - pierwszego bb ogarnąłem w kilka minut. Blackberry Messenger gniecie inne komunikatory (m.in. za szyfrowanie:) Co do aplikacji, to nikogo przecież nie zaskoczy to, że w sklepie mają ich sporo mniej niż andek czy ios, ale większość
  • Odpowiedz
@paaszczaktaxi: Passport, classic, z10, z30. Wszystkie mają tę samą wersje systemu. Problemów z BT nie ma to po prostu działa (wysyłanie plików także) co do sieci społecznościowych to FB, Twitter, linkedin są niejako wbudowane w system ale ludzie na FB narzekają. Ja nie korzystam, musisz poszukać info. Co do aplikacji z amazonu to także nie używam gdyż nie po to kupiłem BlackBerry by używać aplikacji z androida. W sumie to
  • Odpowiedz
@saltacme:

@ksiak: sam przerabialem Bolda 9900 i Playbooka i przeszedlem na produkty Applea chyba tylko z powodu tego, ze oba urzadzenia byly przestarzale.
Co do aplikacji to chodzi mi glownie o streaming muzyki( ale tu chyba Spotify bedzie dzialalo bezproblemowo) i jakas aplikacje do biegania w stylu Nuke running.
Pozatym bezproblemowe dzialanie z radiem( odtwarzanie muzyki przez BT i odbieranie/wykonywanie polaczen)
  • Odpowiedz
@paaszczaktaxi: Mam q5, więc system ten sam i większość aplikacji, których człowiek używa znajdziesz w BlackBerry World, albo w Amazonie, a jak nie to można sobie zainstalować Google Play i poszukać. Czasami te z androida nie działają (Couchsurfing, Here), ale większośc chyba sobie razi.

Spotify śmiga, facebook też (szczególnie razem z BlackBerry Hub), nie wiem co to Nuke running, ale mogę zaraz obczaić czy działa. Chyba, że to nawigacja to
  • Odpowiedz
@paaszczaktaxi: Ja używam Q10 - ten sam system co na Passporcie czyli BB10 OS. Wcześniej miałem iOS, Androida, WP. Nie wiem co by się musiało stać, żebym zmienił system na którykolwiek z wcześniej wymienionych (szczególnie Android, bleeee) - chyba BB musiałoby upaść albo coś konkretnie s--------ć w tym systemie. BT działa bez zarzutu, używam w samochodzie do muzyki/rozmów przez głośnomówiący BT i jest bardzo wygodnie. Z Amazon Appstore działa 100%
  • Odpowiedz
@paaszczaktaxi: to co wymieniłeś będzie działać. BlackBerry wspiera aptx wiec o ile drugie urządzenie także, to jakość bt będzie super. Dodatkowo pamiętaj, że teraz jest już nowy soft i to jest już całkowicie inne niż wcześniej. System jest dużo bardziej multimedialny.
  • Odpowiedz
@paaszczaktaxi: doczytałem trochę i odnośnie Nike running to są jakieś inne aplikacje, na pewno coś w bbworld widziałem. Jeżeli chodzi o jakiegoś smart watch to tylko pebble chodzi bezproblemowo. Rozmowa tel, słuchanie muzyki po bt działa. Jakbyś szukał navi to mireo Maps ma state mapy (2013), ale genialnie rozwiązali komunikaty głosowe gdy słuchasz muzyki po bt. Navfree ma to już gorzej zrobione. W mireo jak ma być komunikat głosowy to
  • Odpowiedz
@ksiak: dzieki
Napewno bedzie mi brakowało darmowych rozmów i wysyłania wiadomości za pośrednictwem iCloudea ale przy moim moim kontrakcie nie powinno to byc dużym problemem.Boje sie tylko, ze po zakupie okaże sie, ze nie bede do konca zadowolony. No ale to wyjdzie w praniu.
  • Odpowiedz
@ksiak: bardziej chodzi mi o to, ze gdy jestem w PL albo na Wegrzech to korzystając z hotspotów itp moge sie komunikować z wiekszością ludzi. Ale masz racje szukam troch problemu na siłę.
  • Odpowiedz