Mirasy z #piwowarstwo, #browarhipster i #craftbeer, przygotowałem wpis, który może Was zainteresować, ale raczej nie nadaje się na główną. Rzecz o produkcji piwa kwaśnego na skalę większą niż domowa, czyli dlaczego PSPD ładnie strollowało Grupę Żywiec, która musi w Cieszynie uwarzyć flandersa ;) Na zachętę zdjęcie flaszki, którą dostałem w ramach wymiany od piwowara z Kinn Bryggerie.
@LowcaAndroidow: a to nie troll kiedy koncern mówi wybierajcie sobie p--o, które zrobimy, a PSPD wybiera najtrudniejsze do zrobienia i najcięższe marketingowo na naszym rynku?
@marcobolo: Troll, nie troll, ciekawe czy znów będzie sranie żarem o to, że ludzie kupowali GC przed 6 grudnia :) No i w sumie to jestem ciekaw co wyjdzie.
@hpiotrekh: przeczytałem, kupiłem. Kto kupuje nie wiem, ale wiem kto nie kupuje - ci którzy nie wiedzą co to np. rauchbock lub imperial india pale ale.
@Oswiadzczam_ze_skonczylem_13_lat: no i ile jest osób, które wiedzą, a ile takich co nie wiedzą? Więc jakie p--o może być cieższe do zareklamowania? kolejny sikacz pokroju EB, czy p--o specjalnie zaszczepiane bakteriami, do tego 3x droższe od zwykłego?
@marcobolo: w ramach doprecyzowania- grupa żywiec i browar zamkowy to w tej chwili dwa osbne byty prawne. Wiec to BZ bedzie lub nie bedzie mialo problem z GCh. Ja czekam z niecierpliowścią na rozwój wydarzeń oraz na p--o.
@lechoslaw: Wiem, że się "rozdzielili". Ale Cieszyn jest nadal spółką zależną Grupy Żywiec(przykładowe źródło). To było podejście z jednej strony marketingowe, z drugiej Cieszyn zaniżał staty całej grupy w kwestii wydajności (ze względu na mniej nowoczesną instalację).
@WapniakZJury: A będzie, bo na pewno nie każdy sklepik wytrzyma. Opychanie piw przed premierą to norma (choć z drugiej strony myślę, że ustalanie wielkiej hurra premiery sklepowej dla całej Polski jest cokolwiek zabawne)
Na zachętę zdjęcie flaszki, którą dostałem w ramach wymiany od piwowara z Kinn Bryggerie.
źródło: comment_WwXDFIrULJFqQ2j6u2NdzSTjuSTtRQ6A.jpg
Pobierz@marcobolo: nie jestem pewny czy na pewno chciałeś użyć tego słowa.
5 lat temu nikt nie kupował india pejl ejli.
Więc jakie p--o może być cieższe do zareklamowania? kolejny sikacz pokroju EB, czy p--o specjalnie zaszczepiane bakteriami, do tego 3x droższe od zwykłego?
@hpiotrekh: ja ostatnio piłem Ring Your mother xs od rooie doop, szkoda tylko, że przez dwa dni mogłem...