Wpis z mikrobloga

@reno62:

Very likely the most insane and outlandish theory is that Eddard Stark is alive and that Varys smuggled him out and sent him to assist Daenerys Targaryen. The book evidence cites some references about how Ayra barely recognized him at his decapitation, Sansa not recognizing him with his head dipped in tar, and that Catelyn didn’t recognize the bones she was sent [not the first time King’s Landing has sent
@Postronny: Przy założeniu że tak jest to znająć temperament Danki i ogólnie jej głupotę, ściełaby tym razem prawdziwego Neda ( ͡ ͜ʖ ͡). A już odnosząc się do tej teorii:
- Ned dosyć długo był w lochu, gdzie nie miał dobrej diety(o ile go wgl karmili).
- Kości z KP mogli wysłać faktycznie nie jego, taka chamska zagrywka ze strony Joffa/Cersei - pasowałoby do nich.
W
W sumie tutaj masz słowa Św. Mikołaja o Eddardzie Schrodingera:

@appylan: Już pomijając wyżej wymienioną teorię, to wątpię, żeby w 2003 przyznawał się do jakiegokolwiek definitywnego rozwiązania fabuły.
@appylan: Doczytałem. Po prostu zrozumiałem że te słowa dajesz tak jakby w kontrze do tej teorii, a jednocześnie one nic nie deprecjonują ostatecznie.

W ogóle jak już zaznaczyłem wcześniej nie jestem żadnym zwolennikiem tej teorii, wstawiłem to bardziej jako ciekawostkę w odpowiedzi na wpis OPa.