Mirki z #warszawa, jak to jest z piciem piwa w parkach? Wiem, że 100% legalnie można się alkoholizować nad Wisłą, ale czy to jedyne takie miejsce? Czy np na Polach Mokotowskich też nie trzeba się obawiać wizyty bagiet?
@Hapsik: Art. 14. 1. Zabrania się sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych:
1) na terenie szkół oraz innych zakładów i placówek oświatowo-wychowawczych, opiekuńczych i domów studenckich;
2) na terenie zakładów pracy oraz miejsc zbiorowego żywienia pracowników;
3) w miejscach i czasie masowych zgromadzeń;
4) w środkach i obiektach komunikacji publicznej, z wyjątkiem wagonów restauracyjnych i bufetów w pociągach, w których dopuszcza się sprzedaż, podawanie i spożywanie napojów alkoholowych do 4,5% zawartości
@beer_man: "Z wyjątkiem miejsc przeznaczonych do ich spożycia" - czasami władze samorządowe zezwalają na picie w miejscach wymienionych w ustawie, dlatego właśnie pytam, czy w Warszawie też coś takiego się znalazło
@wonsz_smieszek: Dzięki, nie wiedziałem, zawsze myślałem, że to PolA
#pytanie
1) na terenie szkół oraz innych zakładów i placówek oświatowo-wychowawczych, opiekuńczych i domów studenckich;
2) na terenie zakładów pracy oraz miejsc zbiorowego żywienia pracowników;
3) w miejscach i czasie masowych zgromadzeń;
4) w środkach i obiektach komunikacji publicznej, z wyjątkiem wagonów restauracyjnych i bufetów w pociągach, w których dopuszcza się sprzedaż, podawanie i spożywanie napojów alkoholowych do 4,5% zawartości
@wonsz_smieszek: Dzięki, nie wiedziałem, zawsze myślałem, że to PolA