Wpis z mikrobloga

Znacie może jakąś godną polecenia książkę do ogarnięcia teorii muzyki, na takim poziomie żeby zaczynając od "zna kilka podstawowych akordów, wie jak wyglądają nutki, słyszy co brzmi dobrze a co źle i nawet sam wymyśla melodie na słuch" dojść do faktycznego rozumienia muzyki, do wiedzy czemu coś brzmi dobrze i jak samemu stworzyć coś brzmiącego dobrze, najlepiej taką która jest łatwo dostępna w pdf? ( ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) #muzyka #ksiazki #pomusz #kiciochpyta
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xerxes931: Ja nie korzystałem, kumpel robił ten kurs (albo jakiś inny courserowy o podstawach harmonii). Z tego co wiem co tydzień jest nowy materiał, są wykłady, testy, prace domowe itp, a to wszystko pod jakimś nadzorem prowadzącego. Myślę, że wykłady są nagrywane, a nie prowadzone na żywo. Niestety jak widzisz rusza dopiero w sierpniu.
  • Odpowiedz
@SillyRabbit: z opisu raczej nie wygląda to na coś na bazie czego mogę nauczyć się tworzyć muzykę, tylko na opis jaka ona jest :/ Co prawda zrozumienie też jest ważną rzeczą, ale co mi z tego jak będę rozumiał jak nawet nie potrafię stworzyć czegoś co będzie chwytliwe...
  • Odpowiedz