Jeśli uważasz że człowiek odpowiedzialny za połączenie krwi, podrobów i kaszy jest p---------m geniuszem, dajesz plusa, jeśli nie to to przewijaj dalej.
@to_jest_chyba_kurcze_zart: a jadłeś kiedyś taką własnej roboty? Taką z wioski od Staśka ze świeżego świniaka? Nie ma porównania ze sklepowymi, ciężko dobrać dobrą kaszaneczkę w sklepie, a sezon grillowy już się rozpoczął. ( ͡°͜ʖ͡°)
@to_jest_chyba_kurcze_zart: Musztarda , pieczona cebulka, jack daniels gentleman on rocks i to jest dla mnie grill 10/10, moge nawet nikogo na niego zapraszac, ba z piwnicy nie musze sie ruszać. ( ͡º͜ʖ͡º)
@to_jest_chyba_kurcze_zart: k-----e trafielm 2 lata temu stary skrzep krwi w kaszance, po ktorym rzygalem przez tydzien i mialem odruch wymiotny na jakiekolwiek zarcie
@jarnunvosk: @Annuncjo: jakby robili ją we Francji, nazywałaby się Le Délicieux Kaszanké i kosztowała 15 ojro za kilogram a wy mielibyście okazję tego skosztować, to byście w---------i uszami i mówili co to za frykasy, bo u nas to tylko c-----a kiełbasa na półkach xD
@to_jest_chyba_kurcze_zart: W Niemczech (Glutzwurst) czy UK (black pudding) też to g---o jedzą, we Francji też mają coś w tym stylu. Nadal uważam, że kaszanka to g---o.
@wykopnieta: A to nie Duńczycy? Bo coś pamiętam z lekcji polskiego jak czytaliśmy pamiętniki Jana Chryzostoma Paska, to on pisał że Duńczycy "jadają jako u nas psi", mówił o kaszance.
#kaszanka #jedzenie #grill #takaprawda #oswiadczenie #zebroplusy
a choc uwielbialem kaszane to po prostu nie moge
xD
to już chyba pod eufemizm podchodzi