Wpis z mikrobloga

Witam, chciałabym gorąco nie polecić wystawę foto która odbędzie się 12-26 czerwca w mechanoff w #krakow jest to wystawa fotografii bardzo Nie miłego Pana z którym miałam nie przyjemność iść na plener foto. Koncepcja zdjęć miała polegać na tym ze są dwie stylizacje czarna - ta zła i biała - dobra. Na zdjęciach czarnej miały być elementy białej i na odwrót. Nie zgadniecie jakie masz było subtelne przesłanie... W dobrych zawsze jest ten pierwiastek zła (i na odwrót). Sesja miała miejsce w okolicach Krakowa, w jakichś opuszczonych silosach na zboże.
No i poszłam na ten plener, zmarbnowalam cały dzień ale jego zdj nie spodobały się promotorowi. Jako powód podał fakt ze źle pozowalam. Ok, no w sumie beznadziejna jestem i żadna ze mnie #modelka Wiec skoro to moja wina to nie widzę powodu dla którego miałabym nie dostać tych zdjęć choćby dla siebie... Nawet po wystawie bo ma być ona wielka tajemnica... Okazało się potem ze jednak nie tylko moje pozowanie ale charakteryzacja i same kadry, światło, jakość zdj... Pan fotograf mi kazał płacić za sesje jeśli chce te zdj. Znalazł sobie inną modelkę. I dodam że uratowałam mu dupe - sam tak stwierdził bo kilka dni przed plenerem inna modelka go wystawiła.. A ja po raz kolejny #przegryw bo nie mam co z tym zrobić a zdj nie dostane... #gorzkkezale #tyleprzegrac #fotogrfia
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hurtwish: tak czy inaczej umowa to podstawa z fotografem. Chociażby z powodu ochrony swojego wizerunku. Tak to nie nie wiesz nawet gdzie te foty trafią...możesz równie dobrze skończyć jako modelka na opakowaniu preparatu do wybielania sromu i odbytu ;) Albo jeszcze gorzej.
  • Odpowiedz
Pan fotograf mi kazał płacić za sesje jeśli chce te zdj.

@hurtwish: Umowę spisuj, albo przynajmniej krótkie "porozumienie" dotyczące dalszego obiegu zdjęć, żeby nie dać się takim cwaniakom. Przepraszam za takich dziadów ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@hurtwish: ciężko cokolwiek powiedzieć o takim FOTOGRAFERZE, dawaj link do jego portfolio zobaczymy jak świetnie u Niego modelki pozują i co z nimi robi, oraz jakie ma kadry. Trochę chora sytuacja, że nie otrzymasz zdjęć bo pewnie byliście umówieni na zasadzie TFP - więc skoro Twój czas kosztuje JEGO PRACĘ - no to powinien się z tego rozliczyć. Nie jemu decydować czy wyszłaś na wszystkich zdjęciach niekorzystnie. Bo być może
  • Odpowiedz