Aktywne Wpisy
BozenaMal +204
mirko_anonim +35
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja siostra chce kupić mieszkanie "inwestycyjne" na kredyt i zwróciła się do mnie o opinie. Dlaczego inwestycyjne? Bo mieszka u rodziców, nie ma żadnych wydatków, zarabia okej, rodzice jej dają 300,000 wkładu a znalazła fajną ofertę na otodom.
Dlaczego o opinie starszej siostry? Bo pracuję za granicą jako syndyk i mam za pasem CPA.
Siadłam po pracy i przez parę godzin robiłam jej symulacje. Przy wkładzie 300,000 i
Moja siostra chce kupić mieszkanie "inwestycyjne" na kredyt i zwróciła się do mnie o opinie. Dlaczego inwestycyjne? Bo mieszka u rodziców, nie ma żadnych wydatków, zarabia okej, rodzice jej dają 300,000 wkładu a znalazła fajną ofertę na otodom.
Dlaczego o opinie starszej siostry? Bo pracuję za granicą jako syndyk i mam za pasem CPA.
Siadłam po pracy i przez parę godzin robiłam jej symulacje. Przy wkładzie 300,000 i
No i poszłam na ten plener, zmarbnowalam cały dzień ale jego zdj nie spodobały się promotorowi. Jako powód podał fakt ze źle pozowalam. Ok, no w sumie beznadziejna jestem i żadna ze mnie #modelka Wiec skoro to moja wina to nie widzę powodu dla którego miałabym nie dostać tych zdjęć choćby dla siebie... Nawet po wystawie bo ma być ona wielka tajemnica... Okazało się potem ze jednak nie tylko moje pozowanie ale charakteryzacja i same kadry, światło, jakość zdj... Pan fotograf mi kazał płacić za sesje jeśli chce te zdj. Znalazł sobie inną modelkę. I dodam że uratowałam mu dupe - sam tak stwierdził bo kilka dni przed plenerem inna modelka go wystawiła.. A ja po raz kolejny #przegryw bo nie mam co z tym zrobić a zdj nie dostane... #gorzkkezale #tyleprzegrac #fotogrfia
https://www.youtube.com/watch?v=QAsa-KNoVRo
@hurtwish: Umowę spisuj, albo przynajmniej krótkie "porozumienie" dotyczące dalszego obiegu zdjęć, żeby nie dać się takim cwaniakom. Przepraszam za takich dziadów ( ͡° ʖ̯ ͡°)